FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srb: domoljubne stranke trebaju poduprijeti referendum o dvojezičnosti

Autor: vsik
OSIJEK , 10. prosinca 2013. (Hina) - Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb pozvao je sve "domoljubne stranke da podupru referendum o dvojezičnosti", istaknuvši kako je odustajanje HDZ-a od potpore Stožeru za obranu hrvatskoga Vukovara veliko razočaranje za sve hrvatske domoljube.

U današnjem priopćenju Srb navodi kako je tim postupkom "HDZ pokazao da je na istoj strani sa SDP-om i da dijele iste vrijednosne stavove o ćirilici u Vukovaru".

Pravdati odustajanje od potpore Stožeru time da se ne mogu "umanjivati stečena prava" je bespredmetno. Istinske domoljubne stranke ne okreću leđa inicijativi "u trenutku operacionalizacije jedne ideje koja je imala potporu 650 000 hrvatskih državljana".

Srb ističe kako "nema stečenih prava u koja se ne može dirati i u koja se svaki dan ne dira" te da "svako pravo u svojoj biti sadržava i neku vrstu ukidanja starih, stečenih prava".

Hrvatska kao i sve druge države ne bi nikada nastale da smo se držali stava "da se stečena prava ne smiju umanjivati ili mijenjati". Hrvatska stranka prava i dalje ostaje kod stava "da referendum o dvojezičnosti treba provesti s pitanjem kako je postavljeno i isto primijeniti temeljem odluka hrvatskog naroda na referendumu", naveo je Daniel Srb.

(Hina) xvsik ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙