FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Kotromanović u središnjoj Bosni

Autor: slek
MOSTAR, 21. prosinca 2013. (Hina) - Hrvatski ministar obrane Ante Kotromanović započeo je u subotu dvodnevni posjet središnjoj Bosni gdje se susreo sa zamjenicom ministra obrane Bosne i Hercegovine Marinom Pendeš.

Kotromanović je posjeti bolnicu dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj nedaleko Viteza koja je izgrađena sredstvima hrvatske vlade. Tijekom dana je razgovarao s Pendeš o suradnji ministarstava obrane dviju zemalja te hrvatskim iskustvima i mogućnosti pomoći u sklopu bržeg napredovanja BiH prema NATO-u.

Tijekom večeri Kotromanović i Pendeš su nazočili božićnom koncertu u crkvi sv. Juraja mučenika u Vitezu na kojem su nastupili orkestar Oružanih snaga BiH, klapa Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice i vokalna grupa "Viteški akordi".

Kotromanović će u nedjelju zajedno s izaslanstvom nazočiti obilježavanju spomena na pokolj 74 Hrvata u mjestu Križančevu selu nedaleko Viteza koje su pobili pripadnici bošnjačke Armije BiH i mudžahedinskih postrojba. Služit će se misa u crkvi sv. Leopolda u mjestu Dubravica, nakon čega će biti održana komemoracija.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙