FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Humanitarni koncert "Želim život" na Trgu bana Jelačića

Autor: agrb
ZAGREB, 20. prosinca 2013. (Hina) - Tradicionalni humanitarni božićni koncert "Želim život" Zaklade Ana Rukavina, koji se održava večeras na punom Trgu bana Jelačića, okupio je i niz osoba iz političkog, kulturnog i javnog života koji su, odgovarajući na telefonske pozive građana, pridonijeli akciji prikupljanja sredstava za daljnji rad Zaklade.

Koncert je vrhunac humanitarne akcije zaklade koja traje cijeli prosinac, a kojom pozivima na broj 060 9000 građani mogu donirati 6,25 kuna, te na taj način pomoći da se nastavi misija i rad Zaklade Ana Rukavina.

Osim kao znak sjećanja na Anu Rukavinu Erceg, koja je prije sedam godina preminula od leukemije, prethodno osvijestivši javnost na potrebu za osnaživanjem sustava dobrovoljnog darivanja koštane srži, besplatni koncert na središnjem zagrebačkom trgu ujedno je i zahvala svima koji su se tijekom proteklih sedam godina na bilo koji način uključili i pomogli rad Zaklade.

Neposredno nakon osnutka Registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica ima je oko 150 potencijalnih donora, a danas, nakon 235 akcija u više od stotinu gradova, ima ih više od 42 tisuće. Dosad je iz hrvatskog Registra izdano 38 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente, a Zaklada je pokrenula i program stipendiranja mladih hrvatskih hematologa u SAD-u.

Među brojnim vladajućim i oporbenim političarima akciji se odazvao i predsjednik Ivo Josipović koji je u izravnom prijenosu na Novoj TV rekao da ga fascinira dobrota i želja ljudi da pomognu, osobito onih koji i sami nisu bogati, dok je predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko ustvrdio je da je Zaklada vratila vjeru i optimizam u ljudskost, humanost i humanitarni rad.

U pozivnom centru na pozive građana odgovarali su i sami izvođači prije ili nakon svog nastupa, glumci, novinari i razne estradne zvijezde. Na koncertu su nastupili Prljavo kazalište, Opća opasnost, Neda Ukraden, Mejaši, Novi fosili, Psihomodo pop, Luka Nižetić, Ivan Zak, Maja Šuput, Željko Bebek, Lana Jurčević, Connect, Sementa Rajhard, Vanda Winter, Goran Karan, Baruni i Ladies.

Koncert traje do ponoći, a oko 23 sata bilo je prikupljeno više od 770 tisuća kuna.

(Hina) xagrb ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙