FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od 21. do 23. prosinca

Autor: agrb
ZAGREB, 20. prosinca 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općega servisa (OSV) Hrvatska za subotu, 21. prosinca, nedjelju 22. prosinca i ponedjeljak, 23. prosinca:

Subota, 21. prosinca:

-----------------------

ZAGREB - Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) održat će sjednicu svog Glavnog odbora, čiji će uvodni dio - obraćanje predsjednika stranke Zorana Milanovića, biti otvoren za medije, dok će o usvojenim zaključcima izvijestiti priopćenjem (10,30 sati, sjedište SDP-a, Iblerov trg 9).

ZAGREB - Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati održat će uoči sjednice Središnjeg odbora te stranke konferenciju za novinare na kojoj će središnja tema biti rezultati HNS-ovih ministara u prvoj polovici mandata Vlade. Govorit će predsjednica HNS-a, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, predsjednica Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba i ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš i članica Predsjedništva HNS-a i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić (10,30 sati, hotel DoubleTree by Hilton, Ulica Grada Vukovara 269a).

ZAGREB - Udruga pravnika Vukovar 1991. predstavit će knjigu "Branili smo domovinu - Pripadnici nacionalnih manjina u obrani Hrvatske" Ivice Radoša i Zorana Šanguta. Na promociji knjige, prve o doprinosu nacionalnih manjina u Domovinskom ratu, bit će predsjednik Republike Ivo Josipović, koji će se obratiti nazočnima, te ministar branitelja Predrag Matić, saborski zastupnik Miroslav Tuđman i ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazor (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

Hina će objaviti tekst o najvažnijim događajima na području sindikata i radnog zakonodavstva pod naslovom "Sindikati i radno zakonodavstvo u 2013. - sukobi oko radnog zakonodavstva". Proteklu godinu Vlada i sindikati proveli su uglavnom u sukobima oko izmjena radnog zakonodavstva, posebice u vezi Zakona o radu (ZOR), zbog čega su čelnici sindikalnih središnjica čak najavili referendum među članstvom o organiziranju općeg štrajka protiv najavljenih izmjena ZOR-a.

Objavit će i tekst o događajima koji su protekle godine obilježili hrvatsku medijsku scenu "Hrvatski mediji u 2013. - od smanjenja PDV-a za tiskane medije do solidarizacije medija". Solidarizacija medija nakon što je građanska inicijativa "U ime obitelji" dijelu medija uskratila akreditacije za praćenje referenduma oko ustavne definicije braka, smanjenje PDV-a na 5 posto za sve dnevne novine bez obzira na broj riječi koje sadrže, gašenja nekih medija, smjene urednika na nacionalnoj javnoj televiziji, samo su neki od događaja koji su obilježili godinu na izmaku.

Nedjelja, 22. prosinca:

--------------------------

ZAGREB - Zaklada Ana Rukavina predstavit će na konferenciji za novinare aktivnosti i projekte na koja su utrošena sredstva koja zastupnici SDP-a u Europskom parlamentu doniraju Zakladi od početka svog mandata u Europskome parlamentu. Zastupnici SDP-a u Europskom parlamentu, uz novogodišnje čestitke i dobre želje Zakladi, izvijestit će javnost o svom dosadašnjem doprinosu radu i razvoju Zaklade. Zastupnici Biljana Borzan, Marino Baldini, Sandra Petrović Jakovina, Tonino Picula i Oleg Valjalo u srpnju 2013. godine potpisali su izjavu o doniranju dijela svojih prihoda Zakladi (11 sati, prostorije Zaklade, Ulica kneza Mislava 10/I, dvorišna zgrada).

Ponedjeljak, 23. prosinca:

-----------------------------

BABINA GREDA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović susrest će se s predstavnicima lokalne uprave i gospodarstvenicima te općine (11 sati, Općinska narodna knjižnica, Ulica Vladimira Nazora 1). Josipović će biti i na svečanom otvorenju kogeneracijskog postrojenja na šumsku biomasu u gospodarskoj zoni "Tečine". Predviđeno je njegovo obraćanje nazočnima (13 sati).

ZAGREB - Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić predstavit će na konferenciji za novinare novosti u mirovinskom sustavu koje stupaju na snagu s početkom 2014. godine (10,30 sati, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78/VI).

VUKOVAR - Županijska organizacija SDP-a Vukovarsko-srijemske županije organizira 6. izbornu konvenciju na kojoj će 135 delegata birati potpredsjednike, te članove Predsjedništva i Županijskog odbora te organizacije na čijem čelu se nalazi saborski zastupnik i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (17 sati, Ružičkina kuća, .J. Strossmayera 25).

ZAGREB - Sveučilište u Zagrebu održat će konferenciju za novinare na kojoj će rektor Aleksa Bjeliš i prorektori izvijestiti o odluci Senata o usvajanju konsolidiranog financijskog plana Sveučilišta u Zagrebu za razdoblje od 2014. do 2016. godine. Također, govorit će se i o ostalim financijskim aspektima djelatnosti tog sveučilišta te o aktualnim temama o kojima je Senat raspravljao na svojoj šestoj, izvanrednoj sjednici (11 sati, mala vijećnica Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙