FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan dubrovačkih branitelja - generalu Gotovini uručena povelja počasnoga građanina

Autor: hspa
DUBROVNIK, 6. prosinca 2013. (Hina) - Dubrovnik danas obilježava Dan dubrovačkih branitelja i 22. godišnjicu najtežeg razaranja u svojoj povijesti, kada je u topničkim napadima srpsko-crnogorskog agresora poginulo 19 osoba, 60 je ranjeno, a teško je oštećena povijesna jezgra grada.

Tim povodom jutros je odana počast poginulim braniteljima kod spomen-obilježja na groblju Boninovu i na njegovu bošnjačkome dijelu, kod spomenika poginulim pripadnicima MUP-a, kod spomen-obilježja na Liechtensteinovu putu te kod križa na Srđu. Osim branitelja, predstavnika županije i grada, obitelji poginulih te predstavnika udruga, počast je poginulima odao i general Ante Gotovina, kojemu je na prigodnoj svečanosti u Gradskoj vijećnici danas uručena povelja počasnoga građanina Dubrovnika.

Počasnim građaninom proglasilo ga je Gradsko vijeće na sjednici 28. siječnja ove godine. Povelju su mu danas u povodu Dana dubrovačkih branitelja uručili dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, predsjednik Gradskoga vijeća Niko Bulić i predsjednica Gradskog vijeća u prošlom sazivu Olga Muratti.

Gradonačelnik Vlahušić rekao je kako grad Dubrovnik svoje priznanje ne daje lako te da je general Gotovina vojnik koji je simbol svih pobjeda u Domovinskom ratu.

"Čast mi je biti vaš počasni građanin upravo na današnji dan koji Dubrovčani pamte kao jedan od najtežih u svojoj povijesti", rekao je genaral Gotovina i pozvao sve na zajedništvo i rad za dobrobit obitelji, gradova i Domovine.

Danas popodne na mjesnome groblju u Sustjepanu i misom zadušnicom u crkvi sv. Nikole odat će se počast svim poginulim braniteljima Sustjepana.

Misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu služit će se večeras u 18 sati u dubrovačkoj katedrali, a predvodit će je biskup Mate Uzinić.

Obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja završava koncertom Dubrovačkoga simfonijskog orkestra u crkvi Male braće.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙