FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobexi blago ojačali, u fokusu dionice CO i Adrisa

Autor: scvi
ZAGREB, 19. prosinca 2013. (Hina) - Uz blagi rast Crobexa, na Zagrebačkoj burzi do podneva je najveći promet ostvaren dionicama Croatia osiguranja (CO) i Adris grupe, koje su i danas u fokusu investitora zahvaljujući odluci Vlade o prodaji udjela u CO toj rovinjskoj kompaniji.

Crobex indeks oko podneva bio je u plusu 0,18 posto, na 1.781 bodu, a Crobex10 0,36 posto, na 999 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 13,5 milijuna kuna, što je oko pet milijuna kuna više nego jučer u ovo doba.

„Najviše se danas trguje dionicama CO i Adrisa, koje su i jučer bile hit dana zbog odluke Vlade o prodaji udjela u CO rovinjskoj tvrtki. Općenito, na domaćem tržištu vlada pozitivno ozračje, uz i nadalje nešto veći promet nego proteklih tjedna, zahvaljujući uljepšavanju investicijskih portfelja pred kraj godine, ali i pozicioniranju investitora za iduću godinu“, kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Povlaštenom dionicom Adrisa ostvaren je do podneva najveći promet, 6,5 milijuna kuna. Cijena joj je porasla 4,81 posto, na 285 kuna.

Po likvidnosti, slijedi redovna dionica CO, s prometom od 2,9 milijuna kuna. Cijena joj je ojačala 2,91 posto, na 7.020 kuna.

Vladina odluka da 39,05 posto Croatia osiguranja proda Adris grupi za 905 milijuna kuna još jučer podigla je cijenu dionice Croatia osiguranja i to za 17 posto, na 7.096 kuna, dok je cijena povlaštene dionice Adrisa porasla 4,55 posto, na 277 kuna.

Do podneva je milijunski promet ostvaren još i dionicom HT-a, a cijena joj je pritom ojačala 0,66 posto, na 176,5 kuna.

Među dobitnicama ističu se dionice Arenaturista, sa skokom cijene za više od 8 posto, te Dalekovoda, za više od 5 posto.

Među rijetkim gubitnicama izdvaja se, pak, dionica Valamar Adria Holdinga, s padom cijene za 1,8 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙