FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: u fokusu dionica Dalekovoda

Autor: scvi
ZAGREB, 5. prosinca 2013. (Hina) - Najlikvidnija, ujedno i najveća dobitnica na Zagrebačkoj burzi danas je dionica Dalekovoda, no ostatak tržišta utonuo je u letargiju, pa Crobexi stagniraju a i promet je ostao skroman.

Crobex indeks oko podneva je stagnirao na 1.768 bodova, dok je Crobex10 bio u blagom minusu, za 0,17 posto, na 997 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 2,8 milijuna kuna, te je bio otprilike 400.000 kuna veći nego jučer u ovo doba.

„U fokusu investitora na domaćem tržištu danas je dionica Dalekovoda, kojom je ostvareno gotovo milijun kuna prometa, a zbog skoka cijene za više do 20 posto ujedno je i najveća dobitnica. No, kako nema važnijih poslovnih vijesti, ostatak tržišta utonuo je u letargiju“, kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Dionicom Dalekovoda do podneva ostvareno je 944.000 kuna prometa, a cijena joj je skočila gotovo 23 posto, na 33,05 kuna.

Pozornost investitora na tu dionicu privukla je vijest da je

Visoki trgovački sud prihvatio Dalekovodovu žalbu na odluku suca Mislava Kolakušića, kojom je odbačen prijedlog predstečajne nagodbe te kompanije, predan prije više mjeseci.

Po pisanju Poslovnog dnevnika, ta je odluka na žalbenom sudu donesena prošloga tjedna, čime je vjerojatno uklonjena najveća zapreka sklapanju predstečajne nagodbe.

Iz Dalekovoda kažu da zasad još nisu zaprimili službeni dopis Trgovačkog suda u Zagrebu, već da se radi o neslužbenoj informaciji i da su samo čuli glasine.

Znatne dobitke bilježi i većina ostalih dionica u građevinskom sektoru – tako je cijena dionice Viadukta u plusu za više od 7 posto, a IGH za više od 5 posto.

Zahvaljujući tome, specijalizirani indeks Crobexkonstrukt bio je oko podneva u plusu više od 4 posto.

Po likvidnosti slijedi dionica HT-a, s prometom od svega 237.000 kuna. Cijena joj stagnira na 173,7 kuna.

U slabom trgovanju, nešto veći pad cijena bilježe dionice Diokija, za 5,45 posto, te Petrokemije, za 3,3 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙