FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: uz pojačani promet Crobexi nastavili blagi uspon

Autor: scvi
ZAGREB, 17. prosinca 2013. (Hina) - Uz pojačani promet, Crobex indeksi Zagrebačke burze i danas su nastavili blagi uspon, zahvaljujući tome što investitori uljepšavaju svoje portfelje pred kraj godine, a najviše se trguje dionice HT-a, AD Plastika i Luke Ploče.

Crobex indeks oko podneva je bio u plusu 0,36 posto, na 1.777 bodova, a Crobex10 0,25 posto, na 993 boda.

Oba indeksa od početka godine u plusu su nešto više od 2 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 7,5 milijuna kuna, te je bio otprilike na istoj razini kao i jučer u ovo doba.

„Na domaćem tržištu malo se razigrala aktivnost ovoga tjedna, vjerojatno stoga što investitori uljepšavaju svoje portfelje pred kraj godine. I danas je promet pojačan, kao i jučer, a Crobexi su u blagom usponu, dok su u fokusu izdanja HT-a, AD Plastika i Luke Ploče“, kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Najveći promet ostvaren je dionicom HT-a, 2,6 milijuna kuna. Cijena joj je u blagom plusu, za 0,16 posto, na 175,4 kune.

Po likvidnosti slijedi dionica AD Plastika, s 1,5 milijuna kuna prometa. Cijena joj je porasla 0,3 posto, na 126,4 kune.

Milijunski promet ostvaren je i dionicom Luke Ploče, a cijena joj je ojačala 0,11 posto, na 445,5 kuna.

Najveće dobitnice među likvidnijim izdanjima dionice su Belja, sa skokom cijene za 5,17 posto na 54,68 kuna, te Dalekovoda, za 5,72 posto, na 34,37 kuna.

Istodobno, najveća gubitnica dionica je Lošinjske plovidbe Holdinga, čije je cijena, nakon jučerašnjeg gubitka 0d 14,5 posto, do podneva potonula još 5,55 posto, na 125 kuna.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙