FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobexi ojačali, promet manji

Autor: scvi
ZAGREB, 10. prosinca 2013. (Hina) - Crobex indeksi oko podneva bili su u blagom plusu, uz slabiji promet nego jučer, djelomično pod utjecajem obustave trgovanja na Zagrebačkoj burzi između 9,00 i 10,15 sati uslijed tehničkih poteškoća.

Crobex indeks oko podneva je bio u plusu 0,17 posto, na 1.767 bodova, a Crobex10 0,05 posto, na 988 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 2,9 milijuna kuna, te je bio otprilike 3,5 milijuna kuna manji nego jučer u ovo doba.

„Trgovanje je mirno, a promet slab, djelomično pod utjecajem prekida trgovanja na Zagrebačkoj burzi uslijed tehničkih poteškoća. U fokusu je dionica HT-a, kojom je ostvarena gotovo polovina prometa“, kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave investicijskog društva Credos.

Zbog tehničkih poteškoća, trgovanje na Zagrebačkoj burzi bilo je obustavljeno između 9,00 i 10,15 sati.

Milijunski promet ostvaren je dosad jedino dionicom HT-a, i to u visini od 1,05 milijuna kuna. Cijena joj je ojačala 0,28 posto, na 175 kuna.

Slijedi dionica Lošinjske plovidbe Holdinga, s prometom od 300.000 kuna, i skokom cijene za 7,1 posto, na 125,78 kuna.

Direktor Lošinjske plovidbe – Brodarstva Zlatko Moković jučer je kazao da je posljednji brod u nekadašnjoj floti te tvrtke prodan u suradnji s hrvatskim bankama za pokriće dugovanja, i to je kraj brodarstva u Lošinjskoj plovidbi.

Navodeći da su cijena broda, kao i podaci o dugovanjima tvrtke službena tajna, Moković je ocijenio da je "kriza odnijela još jednu kompaniju".

Lošinjska plovidba - Brodarstvo poslovala je u sklopu Lošinjska plovidba - Holdinga d.d., u kojem su sada ostale tvrtke kćeri u području turizma i brodogradnje.

Najveća dobitnica danas je dionica Dalekovoda, sa skokom cijene za 8,73 posto, na 31 kunu, uz 71.000 kune prometa.

Nešto veći pad cijene, za 2 posto, na 690 kuna, bilježi dionica Končar Elektroindustrije.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙