FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijeda, 18. prosinca

Autor: uand
ZAGREB, 18. prosinca 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 18. prosinca koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatski sabor započinje izvanrednu sjednicu, na kojoj je trebao biti izmijenjen Ustav, no čini se kako se o ustavnim promjenama ipak neće raspravljati, jer je HDSSB povukao svoju podršku, tražeći da se odlučivanje odgodi za siječanj, a bez njihovih ruku vladajući neće imati 101 glas potreban za izmjenu Ustava. Zastupnici će raspravljati o paketu financijskih zakona, među kojima je i zakon o kreditnim institucijama. Njime je je predviđeno da teret sanacije banaka ubuduće nose vlasnici i vjerovnici, ako to ne uspije, sanacija se prebacuje na zajedničke rezervne fondove, a tek na kraju na državu, odnosno porezne obveznike. Pred zastupnicima su i zakoni o tržištu kapitala, o osnivanju fiskalnog povjerenstva te o vijeću za financijsku sigurnost (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica hrvatske Vlade (14 sati, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb održat će se konferencija za novinare u povodu početka građevinskih radova na izgradnji novog putničkog terminala (11 sati, Zračna luka, Ulica Rudolfa Fizira 1).

SPLIT - Uzvratna utakmica četvrtzavršnice hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Dinama. U prvoj utakmici Dinamo je u Zagrebu pobijedio sa 5-0. (16 sati stadion na Poljudu).

ZAGREB - Izložba "Milka Trnina - svjetska operna diva" u povodu 150. obljetnice rođenja velike sopranistice otvara se u Muzeju grada Zagreba (18 sati, Opatička 20). Ostavštinu Milke Trnine koja se čuva u Muzeju (više od 250 predmeta, među kojima su fotografije, kostimi, plakati, crteži kazališnih kostima i osobni predmeti) na ovoj izložbi upotpunjuju predmeti iz fundusa Etnografskog muzeja u Zagrebu, Gradskog muzeja Požega i Muzeja za umjetnost i obrt. Ovoj monografskoj izložbi prethodila je izložba koju je Muzej grada Zagreba 2006. ostvario u londonskoj Royal Opera House u povodu 100. obljetnice posljednjeg njezina nastupa u Londonu. Milka Trnina rodila se 19. prosinca 1863. Debitirala je 11. travnja 1882. u Verdijevu "Krabuljnom plesu" pod dirigentskom palicom Ivana pl. Zajca u kazališnoj zgradi na zagrebačkom Gornjem gradu. Ostvarila je 65 uloga u više od 1200 nastupa, među kojima se ističe 79 nastupa u newyorškom Metropolitanu.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙