FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 16. prosinca

Autor: ikut
ZAGREB, 15. prosinca 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 16. prosinca koje ćemo popratiti fotografijama

GOSPIĆ/OGULIN - Ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorit će odjele hitne medicine u općim bolnicama u Gospiću i Ogulinu. Svečano otvorenje odjela u Općoj bolnici Gospić (Kaniška 111), održat će se u 12,15 sati, a u Općoj bolnici Ogulin (Bolnička ulica 38) u 14,30 sati. Uređenje i opremanje Odjela za hitnu medicinu u gospićkoj bolnici Ministarstvo zdravlja financiralo je s 3,9 milijuna kuna, a Odjel za hitnu medicinu u ogulinskoj bolnici sa 5,2 milijuna kuna. Oba Odjela hitne medicine uređena su u sklopu Projekta unapređenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu, koji provodi Ministarstvo zdravlja u suradnji s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, a uz pomoć zajma Svjetske banke. Odjel hitne medicine je jedinstveno ulazno mjesto za sve hitne pacijente i ima mogućnost zbrinjavanja svih vrsta hitnih medicinskih slučajeva.

ZAGREB - Predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara će u Hrvatskom saboru predati kutije s prikupljenih više od 632 tisuće potpisa potpore za raspisivanje referenduma o uporabi manjinskog jezika i pisma. Predstavnici Stožera će se u 9,30 sati okupiti ispred spomenika banu Josipu Jelačiću na središnjem zagrebačkom trgu, odakle će u 10 sati u povorci krenuti prema Saboru (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Ugovor o zajmu između HŽ Infrastrukture i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) na iznos od 40 milijuna eura potpisat će predstavnici te tvrtke i EBRD-a. Ovim zajmom HŽ Infrastrukturi se osiguravaju sredstva za financiranje provođenja projekta modernizacije - za nabavu opreme za održavanje tračnica, ugradnju informacijskog sustava za upravljanje energetskom učinkovitošću te financiranje dijela troškova programa zbrinjavanja viška radne snage. Ujedno će ministar financija Slavko Linić potpisati ugovor o jamstvu između Republike Hrvatske i EBRD-a za financiranje projekata modernizacije HŽ Infrastrukture. Potpisivanju ugovora prisustvovat će i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić (11,00 sati, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, dvorana 904, 9. kat, Prisavlje 14).

ZAGREB - Predstavljanje tiskanoga izdanja Hrvatskoga pravopisa Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje (12 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5). Pravopis, koji su izradili filolozi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje (IHJJ), na mrežnim stranicama Instituta na adresi www.pravopis.hr dostupan je od 27. lipnja. IHJJ je radnu verziju pravopisa objavio 15. travnja nakon čega je uslijedila jednomjesečna javna rasprava. Znanstveno vijeće Instituta konačnu inačicu pravopisa prihvatilo je 4. lipnja, a 31. srpnja Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta preporučilo ga je za uporabu u osnovnim i srednjim školama.

ZAGREB - Konferencija za novinare Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja na teme: "Kako Vlada donosi odluku o otkazivanju Kolektivnog ugovora" i "Ekonomski program HDZ-a" (11 sati, prostorije Hrvatskog šumarskog društva, Trg Mažuranića 11).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Polsije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙