FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proračun Krapinsko-zagorske županije 163,8 milijuna kuna

Autor: skal
KRAPINA, 16. prosinca 2013. (Hina) - Većinom glasova vladajuće koalicije SDP-HNS-HSS-HSLS-Hrvatski laburisti Skupština Krapinsko-zagorske županije kasno večeras izglasala je proračun za iduću godinu, u iznosu od 163,8 milijuna kuna.

Župan Željko Kolar rekao je kako je proračun za 2014. praktički na razini ovogodišnjeg i da je prije svega usmjeren na razvoj gospodarstva u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Pojašnjavajući prihodovnu stranu proračuna Kolar kaže kako su prihodi od poreza planirani u iznosu od 65 milijuna kuna dok su decentralizirana sredstva i pomoć iz državnog proračuna planirana u iznosu od 89 milijuna kuna.

Na rashodovnoj strani župan posebni ističe osiguranje sredstva od dva milijuna kuna za pomoć općinama i gradovima za izradu projekata i prijavu za fondove Europske unije. Dodatnih pola milijuna kuna namijenjeno je poljoprivrednim proizvođačima, također kao pomoć za prijavu za EU fondove.

Za 100 posto povećana su sredstva za Turističku zajednicu i Obrtničku komoru za nastup na inozemnim turističkim i gospodarskim sajmovima što je, po županovim riječima, još jedna pomoć razvoju gospodarstva.

I Zagorska razvojna agencija u idućoj će godini dobiti veća sredstva za 719.000 kuna.

Za projekte zaštite okoliša i energetsku učinkovitost županija je osigurala iznos od 5 milijuna kuna što je direktna pomoć obrtnicima te malim i srednjim poduzetnicima u županiji.

Prije donošenja proračuna Krapinsko-zagorske županije za iduću godinu usvojen je rebalans ovogodišnjega. Proračun je povećan za osam posto, odnosno 12 milijuna kuna, a najveći se dio odnosi na novac za prijevoz učenika.

Inače, Skupština je na prijedlog župana donijela odluku da se njemu i njegovim zamjenicima u idućoj godini plaća umanji za pet posto.

(Hina) xskal ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙