FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VUKOVAR Na Memorijalnom groblju položeni vijenci i zapaljene svijeće

Autor: zdra
VUKOVAR, 18. studenog 2013. (Hina) - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja na Memerijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru danas su počast žrtvama odala brojna izaslanstva, ali ne i predstavnici državnoga vrha koji su ranije napustili Kolonu sjećanja.

Počast poginulima u obrani Vukovara 1991. godine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odalo je izaslanstvo vukovarske Udruge zatočenih i nestalih "Vukovarske majke", zapovjednici obrane Vukovara 1991. godine Mile Dedaković, Branko Borković i Tomislav Merčep, članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, generali Ante Gotovina, Mladen Markač i Ivan Čermak, izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, Zajednice hrvatskih županija te druga izaslanstva.

Protokolom je bilo predviđeno da vijence podno spomen-obilježja polože i zajednička izaslanstva u kojem su se trebali naći predsjednici Republike Ivo Josipović, Sabora Josip Leko i Vlade Zoran Milanović te Glavnog stožera Oružanih snaga RH i Ravnateljstva policije. Međutim, pošto su predstavnici državnoga vrha napustili kolonu sjećanja to se nije dogodilo.

Molitvu za poginule i nestale molio je nadbiskup đakovački i osječki msgr. Đuro Hranić, koji predvodi i misu zadušnicu na groblju.

(Hina) xzdra/xgvin ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙