FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za utorak, 10. prosinca

Autor: ikut
ZAGREB, 10. prosinca 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 10. prosinca koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Hrvatski sabor sjednicu nastavlja raspravom o prijedlogu Obiteljskog zakona kojim bi se trebala unaprijediti obiteljskopravna zaštita djece i odraslih osoba s invaliditetom. Predloženi zakon, uz ostalo, uvodi pravnu zaštitu obiteljskog doma kada je riječ o jedinom mjestu za stanovanje i zajedničkoj bračnoj stečevini u trenutku kada dolazi do razvoda braka i kada dijete mora tražiti krov nad glavom. Uvodi se i 'pravni zastupnik' kao osoba koja će braniti prava djece i njihove interese kada se ona nađu u sudskom postupku, a branit će i interese osoba kojima se oduzima poslovna sposobnost (9,30 sati, Hrvatski sabor)

ZAGREB - Potpisivanje Dodatka II Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama i potpisivanje Dodatka II Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, u zgradi Vlade RH, (12 i 13 sati, Banski dvori). Nakon potpisivanja su predviđene izjave za medije.

ZAGREB - Hrvatski helsinški odbor (HHO) će u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca, i ove godine uručiti nagrade za izvanredne zasluge u zaštiti i promicanju ljudskih prava. Svečanost dodjele nagrada održat će se pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, (12 sati, aula Hrvatskog narodnog kazališta).

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana ljudskih prava zajedničku konferenciju za novinare na temu "Tolerancija u hrvatskom društvu" održat će četiri pravobraniteljice: pučka pravobraniteljica, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom i pravobraniteljica za djecu (11 sati, Ured pravobraniteljice za djecu).

ZAGREB - Okrugli stol "Europsko bogatstvo višejezičnosti: Quo vadis Croatia?", također povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, organiziraju Građanski odbor za ljudska prava i koalicija nevladinih organizacija Platforma 112 u okviru građanske kampanje "Svi mi- za Hrvatsku svih nas", (10 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića).

ZAGREB - Mirni prosvjed ispred Hrvatskog sabora održat će hrvatski ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata, članovi udruga HVIDR-e iz cijele Hrvatske. Kako navode, žele upozoriti na ugrožavanje svojih egzistecijalnih prava te ignoriranje i neuvažavanje mišljenja i prijedloga hrvatskih ratnih vojnih invalida od strane Ministarstva branitelja i Vlade (12 sati).

ZAGREB - Izaslanstvo HDZ-a položit će vijenac na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u povodu 14. obljetnice Tuđmanove smrti (10 sati, Mirogoj).

ZAGREB - Utakmica 2. kola kvalifikacija B skupine Svjetske vaterpolske lige između Hrvatske i Grčke (20,15 bazem Mladosti na Savi).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙