FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 3. prosinca 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB

Hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak proglašen je najboljim svjetskim rukometašem u izboru portala Handball-Planet.com.

Hrvatski reprezentativac, koji igra u njemačkom HSV-u osvojio je najviše bodova, 35, na temelju zbrojenih glasova 11 članova međunarodnog žirija i čitatelja Handball-Planet.com-a.

Njegova fantastična igra u HSV-u s kojim je osvojio Ligu prvaka u lipnju te njegov doprinos u osvajanju brončane medalje s hrvatskom reprezentacijom na svjetskom prvenstvu u Španjolskoj najveći su razlozi zašto je osvojio titulu najboljeg svjetskog rukometaša.

U tri tjedna glasovanja sakupljeno je 144.851 glasova za 21 nominiranog igrača.

Iza Duvnjaka je na drugom mjestu Mađar Laszlo Nagy, pobjednik izbora 2011., a na trećem mjestu Španjolac Julen Aguinagalde.

RIM

Veznjak Juventusa Andrea Pirlo (34) zaradio je ozljedu ligamenata desnog koljena, te bi mogao pauzirati 40 dana, objavili su u ponedjeljak talijanski mediji.

Pirlo se ozlijedio u nedjelju u prvom poluvremenu prvenstvene utakmice protiv Udinesea, a na nogometne terene trebao bi se vratiti u siječnju.

RIM

Napoli je u zadnjoj utakmici 14. kola talijanskog prvenstva pobijedio sa 4-2 čime su se igrači Rafaela Beniteza, još uvijek n trećem mjestu na ljestvici, približili na šest bodova vodećem Juventusu i na tri boda trećeplasiranoj Romi.

Higuain je bio dvostruki strijelac, a Napoli je doveo u vodstvo u 24. minuti udarcem s 30 m. Lazio je odmah odgovorio pogotkom Candreve (25).

No, Higuain je nakon toga asistirao Pandevu u 50. minuti za 2-1, a onda povećao na 3-1 u 72. minuti susreta.

Balde Keita je pružio posljednju nadu Laziju smanjivši na 3-2 u 88. minuti, ali je Callejon zaključio utakmicu četvrtim golom za Napoli u 90. minuti.

Prije ove utakmice odigrana je utakmica između Fiorentine i Verone koju je klub iz Firence dobio sa 4-3, zahvaljujući čemu se popeo na četvrto mjesto na ljestvici zajedno s Interom.

Dva gola Borja Valere (5, 14) Verona je "poništila" golovima Romula (6) i Iturbe (13). Ali, nakon pogotka Vargasa (43), Giuseppe Rossi je povećao na 4-2 pogotkom iz kaznenog udarca koji je dosuđen nakon što je Janković igrao rukom u 54. minuti.

Verona je s deset igrača ipak uspjela zabiti još jedan gol u 72. minuti, a strijelac je bio Jorginho, ali je na tome ostalo.

ZAGREB

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić vode u konkurenciji olimpijskih dvojaca nakon prvog dana natjecanja na regati Svjetskog kupa u australskom Melbourneu.

Po ugodnih 15-tak čvorova vjetra održana su dva plova, a Fantela i Marenić su bili drugi u prvom plovu, dok su u drugom pobijedili, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski jedriličarski savez.

Glavni konkurenti su im Australci Belcher i Ryan, koji su upisali identične ulaze, i sa istim brojem bodova nalaze se na drugom mjestu. Regata traje do 7. prosinca.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙