FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 2. prosinca 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

PARIZ

U derbiju 15. kola francuskog nogometnog prvenstva Paris St Germain je na Parku Prinčeva deklasirao Olympique Lyon 4-0 ostavši i dalje bez poraza u le Championnatu.

Golove za aktualne francuske prvake postigli su Edison Cavani (36), Zlatan Ibrahimović (41-11m, 83-11m) i Thiago Silva (60).

S dva nova gola Ibrahimović je stigao do brojke od 11 golova ove sezone i vodeći je strijelac francuskog prvenstva. Njegov suigrač Cavani je zabio deset, dok je Radamel Falcao iz Monaca na trećem mjestu s devet golova.

PSG vodi na ljestvici sa 37 bodova, Lille ima 33, a Monaco je treći sa 32 boda. Lyon je ostao na skromnom desetom mjestu sa 19 bodova.

MADRID

Nogometaši Barcelone doživjeli su u 15. kolu prvi poraz u Primeri nakon što su izgubili dvoboj kod Athletica u Bilbaou s 0-1.

Baskima je pobjedu donio pogodak Muniaina u 70. minuti, a Barca bez ozlijeđenoga Lea Messia nije mogla do izjednačenja. Barcelona je ostala prva, ali s istim brojem bodova kao i Atletico, dok Real zaostaje tri boda, a Bilbao je skočio na četvrto mjesto.

Valencia je kod kuće pobijedila Osasunu s 3-0, a sva tri zgoditka za domaćine postigao je Brazilac Jonas (45,48,53).

ATENA

Aktualni grčki nogometni prvak Olympiakos upisao je i 12. pobjedu u prvih 13 kola nacionalnog prvenstva oborivši klupski rekord star 48 godina.

Momčad iz Pireja lakoćom je pobijedila Ergotelis 3-0 osvojivši u prvih 13 kola 37 od 39 mogućih bodova. Golove za grčkog prvaka zabili su Joel Campbell (3), Michael Olaitan (45) i Alejandro Dominguez (62).

Olympiakos vodi na ljestvici sa 37 bodova, devet više od PAOK-a koji ima utakmicu manje. Treći je Atromitos sa 22 boda, dok je Panathinaikos na četvrtoj poziciji sa 21 bodom.

EAVER CREEK

Švedska skijašica Jessica Lindell-Vikarby pobjednica je veleslaloma Svjetskog kupa u američkom Beaver Creeku.

Šveđanka je u 29. godini došla do svoje tek druge pobjede u karijeri, a rastužila je i domaće navijače jer je na drugom mjestu sa samo devet stotinki sekunde ostala američka zvijezda Mikaela Shiffrin. Treće mjesto je osvojila Tina Weirather iz Lihtenštajna.

Dvostruka pobjednica Beaver Creeka u spustu i superveleslalomu Švicarka Lara Gut nije završila prvu vožnju, a braniteljica naslova pobjednice Svjetskog kupa Slovenka Tina Maze osvojila je 11. mjesto. Gut vodi u ukupnom poretku s 300 bodova.

LAKE LOUISE/ZAGREB

U prvom ovosezonskom superveleslalomu Svjetskog kupa u kanadskom Lake Louiseu pobijedio je Norvežanin Aksel Lund Svindal, dok je hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio 23. mjesto i osam bodova.

Kostelić je stazu prošao s zaostatkom od 1.74 sekundi za pobjednikom, te iz Lake Louisea ipak odlazi s bodovima nakon jučerašnjeg 37. mjesta u spustu. Ivica je to 23. mjesto podijelio sa svojim "starim znancem" - Bodeom Millerom.

Drugi hrvatski skijaš Natko Zrnčić Dim, kome je jučer u spustu otpala skija, utrku je završio kao 47. s zaostatkom od 2.75 sekundi.

Svindal je slavio ispred Austrijanaca Matthiasa Mayera (+0.24) i Georga Streitbergera (+0.32), a Norvežaninu je to šesta pobjeda u Lake Luiseu i ukupno 22. u karijeri.

U ukupnom poretku vodi Svindal s 200 bodova ispred Austrijanca Marcela Hirschera (160) i Amerikanca Teda Ligetya (124). Kostelić je napredovao s devetog na sedmo mjesto sa skupljena 82 boda.

Sljedećeg tjedna voze se utrke u američkom Beaver Creeku.

BEČ

Vodeći dvojac austrijskog nogometnog prvenstva Red Bull Salzburg i Rapid ostvario je uvjerljive pobjede u susretima 17. kola.

RB Salzburg je deklasirao Ried 4-0 golovima Kampla (31, 72), Schiemera (66) i Leitgeba (74), dok je Rapid bio bolji od Wacker Innsbrucka 3-0. Golove za bečki klub zabili su Starkl (29), Wydra (90) i Sonnleitner (90+3).

Na ljestvici vodi Salzburg sa 37 bodova, Rapid na drugom mjestu ima 30, a Groedig na trećoj poziciji 28 bodova.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙