FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: proračun za 2014. godinu veći za 18,5 posto

Autor: hspa
DUBROVNIK, 30. studenog 2013. (Hina) - Na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika koja je počela jutros u 10 sati, a završila večeras, usvojen je proračun grada za 2014. godinu u iznosu 462 miljuna kuna - za 18,5 posto veći od ovogodišnjeg.

Kako je istaknuo gradonačelnik Andro Vlahušić, proračun je za 71 milijun kuna ili 18,5 posto veći od ovogodišnjeg, a najviše stavki odnosi se na 85 kapitalnih objekata. Dodao je također kako u idućoj godini neće biti novih zapošljavanja ni u gradskoj upravi niti u gradskim tvrtkama. Najavio je daljnja ulaganja u prometnice, otvaranje obnovljenih Lazareta te kupovanje Vile Čingrije za 13 miljuna kuna. Za kulturu će u 2014. godini grad izdvojiti 20 miljuna kuna.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili odluku o sufinanciranju cestarine na auto cesti A1 Ploče- Dubrovnik -Ploče za sve stanovnike Dubrovnika i to četiri puta godišnje. "Ovo je jedinstvena odluka da jedan grad u Europi plaća cestarinu za svoje građane," naglasio je Vlahušić dodajući da će subvencija iznositi 50 posto cestarine, koja će tako iznositi 288 kuna.

Donesena je i odluka o osnivanju jedinstvenog Kulturnog vijeća Grada Dubrovnika od sedam članova, umjesto dosadašnjih pet s 25 članova.

(Hina) xhspa yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙