FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik subvencionira autoprijevoz do Zagreba za svoje građane

Autor: ddub
DUBROVNIK, 27. studenog 2013. (Hina) - Grad Dubrovnik će u idućoj godini subvencionirati cestarinu na autocesti Ploče-Zagreb za sve svoje građane i to četiri puta u jednom i četiri puta u drugom pravcu, najavio je danas dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

Na kolegiju gradonačelnika ususret sjednici Gradskog vijeća, koja će se održati u subotu, 30. studenoga, Vlahušić je istaknuo kako će Dubrovnik biti jedini grad u Hrvatskoj koji subvencionira prijevoz za svoje građane do Zagreba, jer će se uz šest subvencioniranih zrakoplovnih karata građani moći koristiti i s četiri subencionirane cestarine na autoputu Ploče-Zagreb.

Gradonačelnik Vlahušić najavio je kako će se na Gradskom vijeću naći i prijedlog odluke po kojoj će se od iduće godine svim umirovljenicima, kojima je mirovina manja od 2.000 kuna, davati po dva dodatka od po 400 kuna, a ako im je mirovina do 2.200 kuna imat će pravo na dva puta po 300 kuna.

Za sve studente koje kreditira grad Dubrovnik rata će se povećati sa 2.000 na 3.000 kuna, a ukupni iznos u pet godina studiranja povećat će se na 180 tisuća kuna.

Na kolegiju je najavljeno i kako će se grad Dubrovnik javiti na natječaj Ministarstva kulture za europsku prijestolnicu kulture za 2020. godinu.

Na sjednici Gradskog vijeća 30. studenoga trebao bi biti usvojen proračun za 2014. godinu u iznosu od 462 milijuna kuna, što je 71 milijun kuna više nego u ovoj godini.

(Hina) xddub ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙