FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan grada Varaždina-svečana sjednica Gradskog vijeća

Autor: skal
VARAŽDIN, 6. prosinca 2013. (Hina) - U povodu blagdana Svetog Nikola i Dana grada Varaždina u zgradi Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

Koristeći prigodu da pobroje najvažnije događaje u prošlih godina dana većina govornika odlučila se istaknuti događaj od prije tjedan dana, odnosno izjašnjavanje Varaždinaca na nedavnom referendumu o braku. Tako su i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i njegova zamjenica te saborska zastupnica Natalija Martinčević ukazali na to da je Varaždin uvijek bio tolerantna sredina prema pripadnicima različitih manjina što su građani i pokazali na referendumu glasajući protiv, kao jedni od rijetkih u Hrvatskoj.

Vezano uz prava manjina Habuš je još jednom istaknuo žaljenje zbog nedavnog razbijanja dvojezične ploče na prostorijama Vijeća srpske nacionalne manjine. Pozvao je sve odgovorne kao i građane da se u budućnosti spriječe takvi događaji.

Kao najveće uspjehe u proteklih godinu dana gradonačelnik Habuš i varaždinski župan Predrag Štromar naveli su napore na spašavanju tvrtke Varteks, koji su nedavno „urodili“ plodom jer je osiguranjem kredita spašeno oko 2.000 radnih mjesta.

Habuš je, govoreći o pozitivnim stvarima, istaknuo i početak rada Medijskog sveučilišta, zajedničkog projekta Varaždina i Koprivnice.

Habuš nije zaobišao problem varaždinskog otpada. Mišljenja je da se iz posljednjih događaja, gdje je ministarstvo Mihaela Zmajlovića preuzelo rješavanje problema varaždinskog baliranog otpada, vidljiv novi smjer i politika u radu ministarstva.

Ako je to novi smjer i politika da se krene u konačni obračun s problemom otpada u Hrvatskoj onda mi u Varaždinu to apsolutno podržavamao i pružit ćemo pomoć ministarstvu u rješavanja problema. Prvi ugovor kojim se pokušao riješiti problem varaždinskog otpada nije se svidio DORH-u, drugi ugovor nije se svidio resornom ministarstvu. Nadam se da će treće rješenje biti uspješno ali mora biti kvalitetno rješenje prvenstveno u interesu građana" zaključio je Habuš.

Buduće projekte najavila je zamjenica gradonačelnika Natalija Martinčević. Po njenim riječima najvažniji dokument grada u ovom mandatu je Strategija razvoja grada Varaždina 2014. – 2020. koji bi trebao ponuditi viziju i smjer razvoja Varaždina u sljedećem razdoblju.

Na svečanoj sjednici su dodjejene godišnje nagrade zaslužnim pojedincima, udrugama i institucijama. Dobitnik najvažnije nagrade, one za životno djelo, je profesor Dražen Ožeg. Nagradu je dobio za dugogodišnji predani radu u atletici i iznimne zasluge na organizacijama velikog broja školskih, državnih i međunarodnih atletskih natjecanja.

(Hina) xskal yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙