FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Gradsko vijeće poništilo odluku o kupnji 22 autobusa

Autor: pgas
SPLIT, 25. studenog 2013. (Hina) - Splitsko Gradsko vijeće popodne je jednoglasno poništilo prijašnju odluku o kupnji 22 autobusa za gradsko prijevozno poduzeće "Promet" zbog, kako je objašnjeno, trenutačnih financijskih teškoća i nedovoljno novca u proračunu za investiciju vrijednu 51 milijun kuna.

Gradonačelnik Ivo Baldasar objasnio je kako se tom odlukom zapravo poništava nedavni natječaj za nabavu 22 autobusa vrijedna 51 milijun kuna, ali, dodao je, već će se za jednu od sljedećih sjednica Gradskog vijeća poripremiti rješenje za novu odluku o nabavi autobusa za manji iznos. Razlog za takvu odluku su financijske teškoće, ali i to što je grad jamac NK Hajduku te mora vraćati kredit od 32 milijuna kuna koji je taj klub uzeo prošle godine, ali ga nije uspio vratiti, objasnio je Baldasar.

Splitsko Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici prihvatilo odluku o ciljanim izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana (GUP) na području Trsteničke uvale kako bi se omogućila gradnja hotela visoke kategorije u koji, po nedavnim medijskim navodima, poduzetnik Jako Andabak namjerava uložiti 30 milijuna eura.

Za takvu je odluku glasovalo 27 vijećnika, a četiri su vijećnika bila protiv od njih 35, koliko ih ima splitsko Gradsko vijeće.

U raspravi prije glasovanja vijećnik Hrvatske građanske stranke (HGS), bivši gradonačelnik Željko Kerum zatražio je da se ta točka povuče s današnje sjednice dnevnog reda jer je, po njegovu mišljenju, gradnja hotela na tome mjestu protuzakonita budući da je riječ o zelenoj zoni.

Ovo je strašno jer se želi pogodovati pojedinim investitorima na štetu drugih. Nisam protiv gradnje hotela i investicija, ali ako Andabak želi graditi hotel, neka kupi susjedne parcele, a ne da u zelenoj zoni na površini od 6000 metara četvornih gradi hotel površine 22.000 metara četvornih, rekao je Kerum.

U raspravi su se čula mišljenja kako ipak treba omogućiti ciljane izmjene GUP-a na području Trsteničke uvale jer bi se u protivnom onemogućila gradnja tog hotela visoke kategorije te da je ta investicija važna za Split jer će omogućiti nova zapošljavanja.

Vijećnik Damir Ćosić Roda istaknuo je da bi „za svaki kat hotela koji se napravi izvan postojećih gabarita GUP-a Andabak Hajduku trebao kupiti jednog igrača”.

Jako Andabak je naime član Nadzornog odbora Hajduka i najveći mali dioničar u tom klubu.

Pročelnica Gradskog upravnog odjela za urbanizam i prostorno uređenje Ružica Batinić-Santro istaknula je kako se ciljanim izmjenama GUP-a za Trsteničku uvalu ne određuju parametri gradnje budućeg hotela.

Nezavisna vijećica Danira Matošić-Matičević upozorila je na zahtjeve susjeda u Trsteničkoj uvali da se i njima omogući gradnja po jednakim uvjetima kao na parceli Jake Andabaka za koju se ciljano mijenja GUP.

Prihvaćen je i amandman po kojemu za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća treba pripremiti dokumentaciju za reguliranje detaljnog plana uređenja za područje Trsteničke uvale.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙