FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaklada "Zlatko Crnić" proslavila 20 godina osnutka

Autor: mvra
ZAGREB, 5. prosinca 2013. (Hina) - Zaklada "Zlatko Crnić" proslavila je danas 20. godišnjicu osnutka, te je dodijelila 11 stipendija za akademsku godinu 2013./2014. i uručila zahvalnice najzaslužnijim članovima i podupirateljima.

Zaklada, koja nosi ime po po prvom predsjedniku Vrhovnog suda nakon osamostaljenja Zlatku Crniću, od početka djelovanja dodijelila je više od 500 stipendija ukupne vrijednosti oko šest milijuna kuna.

Zaklada podupire i stipendira najbolje studente pravnih fakulteta u Hrvatskoj pa su sve stipendije uručene stipendistima koji imaju prosjek ocjena 4,7 ili više, izvijestila je Hrvatska odvjetnička komora.

Članovi Zaklade i Zakladno vijeće smatraju da tako potiču izvrsnost, a mnogi od stipendista Zaklade danas su uvaženi suci, odvjetnici ili javni bilježnici.

Neki bivši stipendisti Zaklade opredijelili su se za znanstveni rad i sveučilišnu karijeru i danas zauzimaju značajno mjesto u akademskom obrazovanju studenata pravnih fakulteta - svojih nasljednika.

Po jednu godišnju stipendiju u iznosu od 12.000 kuna i ove su godine financirala odvjetnička društva Žurić i partneri, Hanžeković i partneri, Bogdanović, Dolički i partneri, Sučević i partneri, Andreis i partneri, Porobija i Porobija, Grgić i partneri, Vukić i partneri te Hrvatska odvjetnička komora i Croatia osiguranje.

Zaklada je osnovana kako bi se sačuvalo sjećanje na predsjednik Vrhovnog suda Zlatka Crnića, koji je stradao 29. rujna 1992. u prometnoj nesreći.

(Hina) xmvr ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙