FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: 22. obljetnica pogibije 16 branitelja u šumi Rosinjača

Autor: ivuc
OSIJEK, 5. prosinca 2013.(Hina) - Paljenjem svijeća kod spomen-obilježja 16-orici poginulih pripadnika 106. brigade Hrvatske vojske danas je obilježena 22. obljetnica njihove pogibije u šumi Rosinjača kod Osijeka.

Svijeće su upalili obitelji poginulih branitelja, ministar branitelja Predrag Matić, izaslanstva Hrvatske vojske, Osječko-baranjske županije, grada Osijeka i udruga iz Domovinskog rata.

U osječkom Domu Hrvatske vojske obiteljima palih branitelja uručena su odličja Reda Nikole Šubića Zrinskog, kojima je branitelje za iskazano junaštvo u Domovinskom ratu posmrtno odlikovao hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Ministar Matić kazao je kako se tim činom pokazuje da "niti nakon 22 godine nismo zaboravili naše heroje", podsjetivši kako je 5. prosinca 1991. godine u napadima velikosrpskog agresora na prilazima Osijeku ukupno poginulo 26 branitelja.

Hrvatski branitelji na Rosinjači, kao i ostali koji su stradali u obrani domovine, svojom su žrtvom omogućili da Osijek ostane nepokoreni grad, dodao je.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić poručili su kako su poginuli branitelji svoje živote dali za slobodu Hrvatske, a sada Hrvatsku trebamo graditi "onakvom kakvom su je oni zamišljali".

(Hina) xivuc ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙