FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak 2. prosinca

Autor: iluc
ZAGREB, 1. prosinca 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja, Hrvatska, za ponedjeljak 2. prosinca:

ZAGREB - Potpisivanje Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja. Kolektivni ugovor sa sindikatima u zdravstvu potpisat će u ime Vlade RH ministar zdravlja Rajko Ostojić (12 sati, Ministarstvo zdravlja, Velika dvorana, Ksaver 200a).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će uručivanju stipendija koje dodjeljuje Zaklada Adris (11 sati, Muzej suvremene umjetnosti, avenija Dubrovnik 17) tijekom kojeg je predviđeno njegovo obraćanje, kao i obraćanje predsjednika Zaklade Zvonimira Marekovića i predsjednika Uprave Adrisa Ante Vlahovića.

OSIJEK - U sklopu proslave Dana Grada Osijeka, predsjednik Vlade RH Zoran Milanović sastat će se s predstavnicima Grada i Osječko-baranjske županije (10 sati, Gradska uprava, Kuhačeva 10). Predsjednik Vlade sudjelovat će i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku gdje je predviđeno njegovo obraćanje. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća bit će uručena priznanja najzaslužnijim građanima. Počasnim građanima bit će proglašeni general Jack Paul Klein, zapovjednik UNTAES-a tijekom procesa mirne reintegracije i Ivo Mažuran (Županijska 9). Dan Grada Osijeka slavi se 2. prosinca na dan kada je prije 223 godine carica Marija Terezija svojim dekretom ujedinila tri gradske cjeline, Donji grad, Tvrđu i Gornji grad.

ZAGREB - Na suđenju u slučaju Fimi medija trebala bi svjedočiti supruga bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Mirjana Sanader koja je već trebala biti ispitana, ali je nedolazak ispričala odlaskom na stručni sumpozij. Sutkinja Ivana Čalić zbog toga ju je kaznila s 5000 kuna. Supruga Ive Sanadera bi, osim o obiteljskoj imovini, trebala odovoriti i je li bila u obiteljskoj vili kada je bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić Sanaderu navodno donio 15 milijuna kuna izvučenih iz državnih institucija i tvrtki preko agencije Fimi media. Osim nje trebao je biti ispitan i njen otac Ivo Šarić koji je u međuvremenu dostavio liječničku dokumentaciju iz koje proizlazi da zbog zdravstvenih tegoba nije sposoban svjedočiti (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Okrugli stol "Prevencija ovisnosti na radnim mjestima" u organizaciji Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske (10 sati, HGK, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Dan ustanove URIHO obilježit će se u Dvorani Vatroslava Lisinskog (Trg Stjepana Radića 4) izložbom radova, okruglim stolom na temu "Različiti oblici ulaska osoba s invaliditetom u svijet rada" (16 do 17.30 sati) te humanitarnim koncertom i dodjelom povelja i priznanja zaslužnim institucijama i osobama (18 do 20 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail hina@hina.hr

(Hina) xiluc yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙