FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovense banke neće biti zatvorene zbog testova

Autor: lfia
LJUBLJANA, 5. prosinca 2013.(Hina) - Slovenska središnja banka opovrgla je kao potpuno neutemeljene špekulacije da će banke u državi jedno vrijeme biti zatvorene zbog rezultata stresnih testova čija se objava očekuje idućeg petka, objavili su u četvrtak slovenski mediji.

"Radi se o potpuno neutemeljenim i nepotrebnim špekulacijama. Neće se dogoditi ništa posebni i banke će sasvim normalno raditi", rekao je za Slovensku televiziju viceguverner Janez Fabijan, dodajući da će nakon objave središnja banka objaviti kakvim ih sredstvima treba dokapitalizirati.

"Želimo da se to dogodi što prije i stvari se odvijaju vrlo intenzivno, čak i u dane vikenda", rekao je Fabijan na špekulacije da će banke nakon objave testova biti jedno vrijeme zatvorene i da će se novac moći podizati samo na bankomatima.

Slovenski parlament je prošlog tjedna prihvatio zakon o stabilnosti banaka, prema kojemu država može dokapitalizirati banke sa ukupno 4,7 milijardi eura. Agencija Reuters u srijedu je, pozivajući se na poznavatelje situacije u slovenskom bankarstvu, objavila da se "rupa" u slovenskim bankama koju bi mogli otkriti testovi, a posljedica je loših kredita, mogla popeti i do 5 milijardi eura.

(Hina) xfl ysdb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙