FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubljanska burza zaustavila trgovanje vrijednosnicama pet banaka

Autor: lfia
LJUBLJANA, 2. prosinca 2013.(Hina) - Ljubljanska burza u ponedjeljak je privremeno obustavila trgovanje vrijednosnim papirima više banaka na organiziranom tržištu vrijednosnicama.

Kako je u priopćenju za javnost navela Ljubljanska burza, zbog zaštite investitora zaustavlja se do daljnjega trgovanje dionicama i obveznicama Abanke, Factor banke, Probanke, Nove Ljubljanske banke NLB i Nove kreditne banke Maribor NKBM. Do takve je odluke, navodi se u priopćenju, došlo zbog ocjene da "nisu ispunjeni svi uvjeti za pošteno, sređeno i učinkovito" trgovanje vrijednosnim papirima spomenutih banaka.

"Pri tome je Ljubljanska burza procijenila da nisu osigurane ključne informacije koje bi prosječnom investitoru omogućile prihvaćanje informiranih investicijskih odluka u vezi sa spomenutim vrijednosnicama, čime su se stekli uvjeti za zaštitu interesa ulagača", objavila je Ljubljanska burza na svojim internet stranicama u ponedjeljak.

Faktor banka i Probanka u rujnu su, odlukom vlade i središnje banke, otišle u tzv. kontroliranu likvidaciju, uz državna jamstva za štediše, ali ne i za dioničare. Ostale banke čekaju rezultat stresnih testova i nezavisne revizije koja će pokazati koliko su njihove bilance opterećene lošim kreditima i s koliko ih sredstava treba dokapitalizirati. Najkasniji rok za objavu rezultata testova i revizije je petak, 13. prosinca.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙