FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poboljšano raspoloženje talijanskih potrošača u studenom

Autor: mpuk
RIM, 26. studenog 2013. (Hina/Reuters) Povjerenje talijanskih potrošača ponovo je ojačalo u studenom zahvaljujući poboljšanom raspoloženju vezano za obiteljske financije, pokazali su podaci objavljeni u utorak .

Državni zavod za statistiku ISTAT objavio je da je indeks raspoloženja potrošača porastao u studenom na 98,3 boda, s 97,3 boda u listopadu.

Ocjene aktualne gospodarske klime poboljšane su ali su pogoršane one o budućim izgledima trećeg po veličini gospodarstva eurozone, objavio je ISTAT.

Tako je podindeks koji mjeri ocjenu potrošača o aktualnom stanju porastao s 96,1 na 99,2 boda, dok je onaj koji očituje njihove procjene budućih izgleda pao s 98,5 na 97,3 boda.

Svijetla je točka raspoloženje potrošača o osobnim financijama, čiji je podindeks porastao s 98,1 na 101,1 bod.

Podindeks koji mjeri ekonomsku klimu pao je s 93,1 na 91,6 bodova, očitujući pogoršano raspoloženje u pogledu stanja u gospodarstvu.

Potrošači u Italiji bore se s najdužom recesijom u šest desetljeća, odnosno padom gospodarske aktivnosti od sredine 2011.

Potrošnja je već dugo Ahilova peta talijanskog gospodarstva koje spada među najtromija u eurozoni u najmanje deset godina.

Analitičari ističu da ISTAT-ov indeks povjerenja potrošača pokazuje tek ograničenu neposrednu korelaciju s obrascima potrošnje, ali reflektira dugoročne trendove.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙