FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mercator u prva tri kvartala s padom prodaje i manjim gubitkom

Autor: lfia
LJUBLJANA, 13. studenog 2013.(Hina) - Slovenski trgovački lanac Mercator u prvih je devet mjeseci ove godine na razini skupine zabilježio prihod od prodaje u iznosu 2,0633 milijarde eura, što je 3,6 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine, a gubitak je smanjen na 17,6 milijuna eura.

Pad prihoda posljedica je smanjene prodaje tekstilnog i tehničkog programa te općenitog pada prodaje na glavnim tržištima. U Sloveniji je poslovni rezultat smanjen za 3,7, u Hrvatskoj za 8,4, a u BiH za 2,4 posto, dok je rast zabilježen u Srbiji za 3,5 posto, rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare Mercatora, na kojoj su predstavljeni rezultati poslovanja u prvih devet mjeseci.

Mercator je u prva tri kvartala ove godine na razini grupe ostvario 17,6 milijuna gubitka, što je manje od gubitka koji je bio u istom razdoblju prošle godine. Gubitak zabilježen u trećem kvartalu ove godine je iznosio 2,4 milijuna EUR-a i manji je od gubitka u prva dva kvartala 2013.

Direktor Mercatora Toni Balažič upozorio je da je poslovanje Mercatora i dalje obilježeno gospodarskim stanjem u okruženju u kojemu djeluje, a karakterizira ga pad povjerenja potrošača, promijenjene navike kupovanja, recesija i velika nezaposlenost.

Neto financijski dug Mercatora na kraju trećeg kvartala iznosio je 994,251.000 eura i smanjen je za 29,7 milijuna eura u odnosu na kraj prošle godine. Broj zaposlenih u Mercatoru smanjen je za 4,3 posto i iznosio je 22.022 zaposlenika.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙