FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poslovno povjerenje u Italiji pogoršano u listopadu

Autor: vmom
RIM, 28. listopada 2013. (Hina/ANSA) - Poslovna klima u Italiji u listopadu je blago pogoršana, čime je prekinuto tromjesečno razdoblje njezina poboljšanja, pokazali su u ponedjeljak najnoviji podaci talijanskog statističkog ureda Istata.

Istatov indeks poslovnog povjerenja u listopadu je tako smanjen na 79,3 boda, s rujanskih 82,8 bodova, navodi se u današnjem priopćenju.

Najizrazitije pogoršanje poslovnog ozračja očitovali su sektori maloprodaje i usluga. S druge strane, optimizam se vratio među čelnike kompanija u sektoru industrije gdje je poslovno povjerenje dosegnulo najviše razine od kolovoza 2011. godine, pokazuju podaci statističkog ureda.

Pritom je indeks povjerenja među čelnicima kompanija u sektoru usluga smanjen na 74,7 bodova, nasuprot 79,9 bodova koliko je iznosio u rujnu. U sektoru maloprodaje spustio se s 91,8 na 89 bodova.

Poslovna klima u sektoru prerađivačke industrije najugodnije je iznenadila, sa skokom odgovarajućeg indeksa na 97,3 boda, s 96,8 bodova u prethodnom mjesecu, objavio je statistički ured.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙