FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 18. studenog 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu završena su sinoć četiri specijalizirana sajma Interlibera, sajam glazbe i multimedije, inova i infogamer koji su privukli veliku pažnju posjetitelja, a organizatori procjenjuju da ih je bilo više od 100.000 u proteklih šest dana održavanja Interlibera. Na 36. sajmu međunarodnom knjiga Interliber nastupilo je više od 240 nakladnika, priopćili su organizatori. Tijekom sajma predstavljena su brojna nova izdanja te održana predavanja i radionice na pozornici u paviljonu 6. Također, održano je mnoštvo predstavljanja knjiga i gostovanja na štandovima izlagača.

ZAGREB - Dvomjesečnim štrajkom liječnika bilo je ugroženo ustavno pravo građana na zdravlje i zdravstvenu zaštitu, istaknuo je sinoć ministar zdravlja Rajko Ostojić, odgovarajući na ocjene Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) da je uvođenje radne obveze štrajkašima protuzakonito i protuustavno. U nekim bolnicama liste čekanja produžene su dva do tri puta, bilo je ugroženo temeljno pravo građana na dostupnu i učinkovitu zdravstvenu zaštitu. Zbog toga više se nije moglo čekati s uvođenjem radne obveze, rekao je Ostojić Hini upitan za komentar prozivki iz HLS-a da liječnicima Vlada ovim aktom oduzima pravo na štrajk, kao jedno od temeljnih prava zajamčenih Ustavom.

VUKOVAR - Paljenjem svijeća u dvorištu vukovarske Opće županijske bolnice te molitvom koju su kod spomen obilježja u bolnici predvodili mladi grada Vukovara i fra Robert Ćibarić iz Župe sv. Filipa i Jakova, brojni Vukovarci i djelatnici bolnice odavali su sinoć počast žrtvama velikosrpske agresije na Vukovar 1991. godine. Uoči sutrašnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, u cijelome je gradu zamjetna živost uz nazočnost velikog broja autobusa, osobnih automobila i motorista s registracijskim oznakama brojnih hrvatskih gradova. Svijeće su zapaljene i na prozorima brojnih vukovarskih domova čiji se stanovnici s bolom prisjećaju stradanja kroz koja su prošli u jesen 1991. godine.

ŠKABRNJA - Škabrnja se danas prisjeća svojih žrtava, mještana i branitelja ubijenih u velikosrpskoj agresiji na to ravnokotarsko mjesto 1991. godine. Na današnji dan prije 22 godine, rano ujutro, srpski agresor potpomognut zrakoplovstvom, tenkovima i pješaštvom 9. Kninskog korpusa bivše JNA na čelu s Ratkom Mladićem počeo je svoj krvavi pohod na Škabrnju. Samo tog 18. studenoga 1991. u Škabrnji je stradalo 48 civila i 15 branitelja. Pokolji i progoni nastavljeni su idućih dana i u susjednome Nadinu, a tijekom višegodišnje okupacije sve do oslobođenja u "Oluji" broj škabrnjskih žrtava povećao se na 86.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙