FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 11. studenog 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) Ivica Babić najavio je početak akcije prikupljanja kuvertiranih otkaza liječnika ako se ni danas ne postigne dogovor sindikata i Vladina pregovaračkog tima o potpisivanju novog kolektivnog ugovora za zdravstvo. "Ako ni danas ne dođemo do cilja, nastavljamo na tragu zaključaka Skupštine HLS-a, a to je akcija prikupljanja kuvertiranih otkaza s kojom se kreće od sutra", rekao je Babić novinarima uoči današnje runde pregovora u Ministarstvu zdravlja.

RIJEKA - Centar za hitnu medicinu riječkog KBC-a zaprimio je prijepodne više osoba koje su uslijed udara orkanske bure teže ozlijeđene, a među njima i dvojicu građevinskih radnika koji su pri padu sa skele zadobili teške i po život opasne ozljede. Riječ je o radnicima krčke građevinske tvrtke GP Krk, koji su stradali na gradilištu u riječkom naselju Marčeljeva draga te su im životi ugroženi.

ZAGREB - Zbog olujnog vjetra jutros se srušio dio glavne zgrade staroga zagrebačkog Paromlina, a urušavanjem prijeti i ostatak tog jednog od najvažnijih zagrebačkih spomenika industrijske arhitekture, pa su na mjesto događaja upućene policijske i vatrogasne ekipe, kao i djelatnici gradskoga Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

ZAGREB - Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama pozvao je jutros sve građane koji su parkirali na parkiralištu Paromlin da dođu po svoje automobile, zbog opasnosti od daljnjeg urušavanja stare zgrade zagrebačkog Paromlina.

ZAGREB - Na Krčkom mostu jutros u 7,58 sati zabilježen je rekordni udar bure od čak 221,8 kilometara na sat, potvrđeno je iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Jutrošnji udar orkanske bure premašio je dosadašnji zabilježeni rekord na tom mostu od 220,7 kilometara na sat, koliko je zabilježeno 4. veljače prošle godine. Najjača ikad izmjerena bura u Hrvatskoj bila je ona na Masleničkom mostu u noći s 21. na 22. prosinca 1998. U toj tzv. božićnoj buri udari su iznosili 248,4 kilometra na sat.

ZAGREB - Olujni vjetar tijekom noći i jutra rušio je stabla na kuće i prometnice te odnosio krovove, a dijelom gradskih prometnica vozi se otežano, doznaje se jutros u zagrebačkoj vatrogasnoj postrojbi i policiji. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba od sinoć je imala više od tisuću poziva građana, a vatrogasci su izašli na više od 500 intervencija. Kako se doznaje od vatrogasaca, telefoni ne prestaju zvoniti, a građani najviše zovu zbog rušenja stabala na kuće, automobile, prometnice te zato što im je olujni vjetar odnio krov.

ZAGREB - Zbog odlomljene grane koja je, uslijed olujnog vjetra, pala na žice gornjega voda na Maksimirskoj cesti, tramvaji ne voze do Dubrave, već putnike od Maksimira voze autobusi, izvijestio je Zagrebački električni tramvaj (ZET).

NOVI VINODOLSKI - Jaka bura koja je od jutra zatvorila gotovo sve sjevernojadranske morske i kopnene prometnice, zaprijetila je i nanošenjem šteta brodicama u lukama i lučicama. Tako su u novljanskoj luci mnogi vlasnici brodova, jahti i jedrilica obilazili svoje vezove da bi provjerili u kakvom su stanju njihova plovila.

RIJEKA - Orkanska bura od sinoć puše na širem riječkom području, pa su vatrogasci tijekom noći i jutros zbog srušenih stabala, stupova i drugih intervencija na teren izlazili više desetaka puta, a jutros je na Krčkom mostu zabilježen najjači udar bure od čak 220 kilometara na sat. Prema podacima iz riječke Javne vatrogasne postrojbe, oštećeno je dosta automobila i prozora, a ima i oštećenih krovova.

VARAŽDIN - Zbog obilnih kiša i daljnjeg rasta vodostaja rijeka Plitvice i Bednje u Varaždinskoj županiji, Hrvatske vode su od 9 sati proglasile mjeru redovnog stanja obrane od poplave za sliv tih dviju rijeka. Budući je već došlo i do izlijevanja rijeke Plitivce zatvorena je županijska cesta između Jalžabeta i Šemovca kraj Varaždina, a zbog izlijevanja rijeke Lonje zatvorena je županijska cesta Paka-Makojišće Donje, kraj Novog Marofa. Zbog odrona zemlje i rušenja nekoliko stabala zatvorena je lokalna prometnica u Brezničkom Humu.

OSIJEK - Osječko-baranjska policija od preksinoć traga za 28-godišnjim ribolovcem koji je s dvojicom prijatelja u subotu navečer iz čamca pao u rijeku Karašicu na valpovačkom području - njih dvojica su doplivala do obale, on ne. Glasnogovornica PU osječko-baranjske Vesna Žnidarić-Bolarić izvijestila je danas kako se njima trojici tijekom ribolova uz desnu obalu Karašice, kod Gata prevrnuo čamac.

VARAŽDIN - Stablo koje je rušio motornom pilom jučer je palo na 58-godišnjeg muškarca koji je preminuo od ozljeda, izvijestila je danas varaždinska Policijska uprava. Očevidom je utvrđeno da je 58-godišnjak na predjelu Polenska jučer oko 10 sati motornom pilom rušio drvo johe debljine oko 30 centimetara, koje se u jednom trenutku srušilo na njega i prignječilo ga na zemlju.

SPLIT - U eksploziji detonatora odbačenog na ilegalnom odlagalištu otpada na području Kaštel Starog jučer je teže ozlijeđen 55-godišnji muškarac, kojemu je detonator od za sada nepoznatog eksploziva eksplodirao u ruci. Iz splitsko-dalmatinske policije doznaje se kako je 55-godišnjak navodno na tom odlagalištu na predjelu Put Malačke prikupljao otpad, pri čemu mu je jučer ujutro detonator eksplodirao u ruci, zbog čega je hospitaliziran u splitskoj bolnici Križine.

GOSPIĆ - Na sjevernom Velebitu pao je snijeg, a od meteorologa Ante Vukušića doznaje se da je na Zavižanu palo 8 centimetara snijega, pri čemu olujni vjetar savara snježne smetove mjestimice više od pola metra.

ZADAR - Zadarska policija sinoć je, nakon dojave, u kući u Galovcu kod Zadra pronašla mrtvo tijelo 85-godišnje žene, a sumnja da je ubijena. PU zadarska jutros je izvijestila kako je dojavu o pronalasku mrtve starice dobila oko 22 sata, a dolaskom na mjesto događaja na tijelu je pronašla tragove koji upućuju na nasilnu smrt.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙