FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: mtau
ZAGREB, 23. studenog 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

BEOGRAD - Srbija neće imati predstavnika na Pjesmi Eurovizije 2014. u Kopenhagenu, odlučio je u petak kolegij Radio-televizije Srbije (RTS). Kako je objavljeno na web stranici RTS-a, “kontinuitet sudjelovanja Srbije na Eurosongu prekinut je iz financijskih razloga, odnosno zbog troškova neophodnih za sudjelovanje i organizaciju odlaska izaslanstva na Pjesmu Eurovizije”. “Kao samostalna država, Srbija je sudjelovala na ovom prestižnom glazbenom natjecanju od 2007. i postigla niz dobrih plasmana, a 2008. kao domaćin Eurosonga RTS je postavio nove standarde u organizacijskom i tehničkom smislu koji i danas služe za primjer eurovizijskoj zajednici”, istaknuto je u priopćenju. “Iz istih ili sličnih razloga posljednjih godina, uključujući i ovu, od sudjelovanja na Pjesmi Eurovizije odustali su i mnogi drugi javni medijski servisi”, navodi kolegij RTS i najavljuje kako će “procijeniti mogućnost sudjelovanja na Pjesmi Eurovizije narednih godina, čim se uspostavi stabilno i dovoljno financiranje iz proračunskih sredstava”. Srbija je kao samostalna država prvi put sudjelovala na Pjesmi Eurovizije u Hesinkiju 2007. kada je Marija Šerifović pobijedila s pjesmom “Molitva” i omogućila Beogradu da bude domaćin Eurosonga 2008.

LOS ANGELES - Australski glumac Hugh Jackman objavio je kako je bio na liječenju raka kože i pozvao svoje poklonike da ne izbjegavaju liječničke preglede kad uoče promjene na koži. Zvijezda Wolverinea stavila je na Instagram svoju sliku sa zavojem na nosu i poruku: "Molim vas ne budite ludi kao ja. Pregledajte se." Kaže kako mu je postavljena dijagnoza bazocelularnog karcinoma kože koji se obično razvija na koži izloženoj sunčanju i čini 75 posto karcinoma kože. Hugh Jackman, koji je prošle godine nominiran za Oscara za ulogu Jeana Valjeana u Jadnicima, kazao je kako ga je njegova supruga Deborra-Lee Furness poslala liječniku. "Deb mi je rekla da prekontroliram promjenu na nosu. I kako je bila u pravu!".

LOS ANGELES - Američki lanac trgovina Costco "najdublje se ispričao" nakon što je objavljeno da je Bibliju u nekim svojim prodavaonicama prodavao kao djelo fikcije. Kategoriziranje Biblije kao fikcije razljutilo je vjernike, prenosi Los Angeles Times i tema je uskoro preplavila medije. "Bila sam strašno povrijeđena. To je pogrešno, vjerujem da je Biblija stvarna", kazala je vjernica Shellie Dungan. Costco je u priopćenju naveo da je mali broj primjeraka Biblije pogrešno kategoriziran na naljepnicama prije slanja u prodavaonice te su nove naljepnice stavljene i pogreška ispravljena. "Duboko se ispričavamo zbog pogreške", navodi se u priopćenju. Svećenik Caleb Kaltenbach koji je prvi ukazao na kategoriziranje Biblije kao djela fikcije kazao je za lokalne medije kako se vjerojatno radilo o nečijoj pogrešci.

ATLANTA - Tematski park Global Winter Wonderland, spektakularni svjetlosni festival otvoren je u četvrtak navečer u Atlanti i posjetiteljima do početka siječnja nudi uživanje u najpoznatijim svjetskim građevinama te prigodnim blagdanskim slikama. Uz scene iz Božićnog sela koje uključuju prave i imaginarne životinje razgledati se mogu i građevine iz čitavog svijeta poput Taj Mahala, Eiffelova tornja, Golden Gate mosta iz San Francisca, kosog tornja u Pizi, Kipa slobode u New Yorku, egipatskih piramida do londonskog Big Ben i nebeskog hrama u Pekingu. Neke građevine su više od 15 i šire od 30 metara a osvijetljene su ekološkom rasvjetom od niskovoltažnog LED-a i fluorescentne rasvjete do napajanja solarnim panelima. Global Winter Wonderland ove je godine prvi puta postavljen u Atlanti a prethodne dvije bio je u Kaliforniji gdje je privukao više od pola milijuna posjetitelja.

(Hina) xmaš ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙