FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski i hrvatski stručnjaci o pravima djece i mladih s poremećajima u ponašanju

Autor: nkot
ZAGREB, 20. studenog 2013. (Hina) - Razmjena iskustava i prakse na području prava djece i mladih u odgojnim domovima bila je tema današnje konferencije na kojoj su sudjelovali stručnjaci iz Velike Britanije i Hrvatske.

Projekt "Unaprjeđenje kapaciteta stručnjaka za zaštitu prava i interesa djece i mladih smještenih u domove za djecu i mlade s poremećajima u ponašanju" u okviru IPA 2009 Twinning projekta, počeo je u rujnu prošle godine, a cilj mu je razmjena najbolje prakse u okviru čitavog sustava skrbi, od obrazovanja, rada policije i pravosudnih tijela, službe za zapošljavanje, organizacije civilnog društva.

Veliki naglasak stavljen je na usavršavanje ravnatelja odgojnih domova i onih koji se bave s djecom i mladima s poremećajima u ponašanju.

Trajao je 15 mjeseci, a kroz radne skupine u Zagrebu i Rijeci stručnjaci iz Ministarstva socijalne politike i mladih i Velike Britanije radili su i na razvoju protokola za poboljšanje suradnje između ključnih dionika koji se bave zaštitom prava djece s poremećajima u ponašanju.

Na konferenciji održanoj u Kući Europe bilo je riječi o iskustvima vezanim za razvoj usluga, odnosno podrške djeci i mladima nakon što izađu iz sustava skrbi, a jedan od ključnih rezultata projekta je izrada priručnika koji će sadržavati materijale razvijene tijekom projekta.

(Hina) pp/xsšh ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙