FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstaljen preventivni projekt "Živim život bez nasilja"

Autor: tdel
ZAGREB, 19. studenog 2013. (Hina) - Preventivni projekt "Živim život bez nasilja", kojem je cilj senzibilizirati javnost na problem nasilja te građane, a posebno žrtve, potaknuti na prijavljivanje obiteljskog nasilja, predstavljen je danas u Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ).

Sam preventivni projekt, kojeg su pokrenuli Ministarstvo unutarnjih poslova i program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, nastavnicima, roditeljima te cjelokupnoj zajednici u cilju senzibiliziranja javnosti na problem nasilja.

Napominjući kako je taj projekt u tri godine provođenja dao odlične rezultate, voditelj Službe prevencije PUZ-a Velimir Tišma rekao je kako policija u prvih deset mjeseci ove godine bilježi 42 posto manje maloljetnih počinitelja kaznenih djela. Navodeći da je Zagreb osmi grad u Hrvatskoj u kojem se provodi taj projekt, naglasio je važnost ulaganja u preventivne programe suzbijanja nasilja.

Predstavljajući preventivni projekt "Živim život bez nasilja", voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber rekla je da su ciljana skupina učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola, jer je to vrijeme kada se kod mladih u potpunosti formira identitet.

"Mladima želimo pribiližiti što je to nasilje, kako ga uočiti i prepoznati te kako reagirati ukoliko dođe do njega u njihovu okruženju. Također, želimo stvoriti i zaštitne mehanizme da do nasilja niti ne dođe", rekla je Veber.

Najavila je i da će se projekt provesti kroz tri komponente. Policajci s udrugom mladih "Status - M" u sedmim i osmim razredima provest će interaktivnu radionicu s učenicima, a sutra će se u 11 sati u kazalištu "Vidra" održati program u kojem će biti izvedena predstava "Za nasilje nema opravdanja" u režiji Zijaha Sokolovića te će nastupiti Matija Dedić i mlada grupa "Apokalipso". Na kraju će djeca, koja su prošla obje komponente, provesti interaktivnu 'parlaonicu' u kojoj će govoriti kako naći mehanizme sprječavanja nasilja.

Predstavnik UNDP-a Krunoslav Katić rekao je da UNDP taj projekt ocjenjuje vrlo uspješnim, a ocjenu temelji na rezultatima samog projekta među mladima.

Izrazivši zadovoljstvo projektom, predstavnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić naveo je kako centri za kulturu u Zagrebu imaju više od 13 dvorana, kako bi se još većem broju učenika omogućilo da se upoznaju sa projektom "Živim život bez nasilja".

(Hina) xtdel ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙