FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Program "Znanjem protiv ovisnosti"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 20. studenog 2013. (Hina) - Povodom Međunarodnog dana djeteta koji se tradicionalno obilježava 20. studenog, a u sklopu preventivnog projekta „Stop droga-alkohol, prednost biram život“, danas je na dubrovačkom Sveučilištu orgnziran program pod nazivom „Znanjem protiv ovisnosti“.

Ovaj program potaknula je Služba policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske uz potporu Županije dubrovačko-neretvanske i Grada Dubrovnika.

S ciljem poticanja djece da se znanjem suprotstave problemu ovisnosti organizirano je natjecanje u znanju učenika osnovnih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika. Ovo natjecanje nastavak je preventivnih aktivnosti koje Policijska uprava poduzima radi zaštite djece i mladih, razvijajući njihovu svijest o štetnim posljedicama i odgovornosti kada su u pitanju opijati.

U natjecanju je sudjelovalo 17 škola, odnosno 34 učenika, a pobjednici natjecanja su Osnovna škola Ston, koja je osvojila prvo mjesto i Osnovna škola Antun Masle iz Orašca koja je osvojila drugu nagradu.

Pobjednicima natjecanja prigodne nagrade uručili su zamjenik župana Davorko Obuljen i zamjenik dubrovačkoga gradonačelnika Željko Raguž, a svim školama, sudionicima natjecanja, zahvalnice je uručio voditelj Službe policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Nikola Nalbani.

(Hina) xddub ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙