FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kroz projekt „Treneri velikog srca“ otvorena plivačka škola za djecu s posebnim potrebama

Autor: gvin
VINKOVCI, 16. studenog 2013. (Hina) - Na vinkovačkome dvoranskom plivalištu danas je predstavljen projekt „Treneri velikoga srca“ koji su pokrenuli proslavljena hrvatska paraolimpijka i predsjednica Hrvatskoga plivačkog saveza za osobe s invaliditetom Ana Sršen i tvrtka „Allainz“ u cilju plivačke obuke djece s teškoćama u razvoju.

Predstavljajući projekt „Treneri velikoga srca“ Sršen je istaknula da je zaživio početkom listopada ove godine, do sada se realizirao u Puli, Splitu, Opatiji, Čakovcu i Varaždinu, a od danas i na vinkovačkome dvoranskom plivalištu za djecu s teškoćama u razvoju iz Vinkovaca i Vukovara.

„Želimo doprijeti do što više djece i dovesti ih na bazen kako bi zavoljeli vodu kao medij, želimo doprijeti i do roditelja djece s teškoćama u razvoju kako bi ih ohrabrili i pokazali im da njihova djeca mogu biti punopravni članovi društva“, rekla je Sršen, istaknuvši da projekt obuhvaća poseban plivački program prema Halliwick konceptu namijenjenom djeci s teškoćama u razvoju.

Dodala je da se do sada u pet gradova u projekt uključilo 70 djece s teškoćama u razvoju od kojih je 10 integrirano i u plivačke klubove.

Direktor „Allianz“ Osijek Robert Vučković istaknuo je da Allianz Grupa već šest godina surađuje sa Svjetskim paraolimpijskim odborom, a prije tri godine u Hrvatskoj je s Hrvatskim paraolimpijskim odborom pokrenula projekt „Paraolimpijski športski dan“ u koji se do sada uključilo 40.000 djece u 90 hrvatskih škola.

„Projekt „Treneri velikog srca“ nastavak je suradnje s Hrvatskim paraolimpijskim odborom, a to je i prvi projekt u Hrvatskoj usmjeren na razvoj sporta za osobe s teškoćama u razvoju na lokalnoj razini“, rekao je Vučković.

Na vinkovačkome dvoranskom plivalištu projekt „Treneri velikog srca“ za djecu s posebnim potrebama provodit će se svake subote do kraja 2013. godine s mogućnošću produžavanja projekta i na iduću godinu.

Predstavljanju projekta „Treneri velikog srca“ nazočio je i vinkovački dogradonačelnik Goran Bosančić, a događaj su uveličali i paraolimpijci Mihovil Španja, Mario Alilović, Tomislav Zadro, hrvatski plivački reprezentativac Matija Grebenić te golman HNK „Cibalije“ Tomislav Vranjić.

(Hina) xgvin ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙