FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovina sastanku Stalne radne skupine za ruralni razvoj jugoistočne Europe

Autor: tper
ZAGREB, 15. studenog 2013. (Hina) - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina sudjelovao je u Kopaoniku u Republici Srbiji na sedmom radnom sastanku Stalne radne skupine za ruralni razvoj jugoistočne Europe (SWG), međunarodne organizacije institucija koje se bave kreiranjem i provođenjem agrarne i politike ruralnog razvoja regije.

Kako se navodi u priopćenju ministarstva, tijekom radnog sastanka potpisana je obnovljena Drezdenska deklaracija iz 2007. koja će novim stavovima i ciljevima poslužiti kao platforma za dalje jačanje euro integracija i unapređenja suradnje na području poljoprivrede i ruralnog razvoja jugoistočne Europe.

Jakovina je naglasio kako se prilikom zasjedanja Stalne radne skupine unapređuje suradnja cijele regije.

Mi smo prijateljska zemlja koja će svojim iskustvom u pregovorima, pripremi i ulaskom u EU, pomoći svim susjedima, kazao je.

Zamjenik generalnog direktora za poljoprivredu Europske komisije Jose Manuel Sousa Uva istaknuo je da je u globalnom smislu, Europska komisija tu da pomogne ekonomskom razvoju zemalja jugoistočne Europe, ali i da je svaka zemlja odgovorna za sebe.

(Hina) xpp/xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙