FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 14. studenog

Autor: dduk
ZAGREB, 13. studenog 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 14. studenog.

ZAGREB - Predstavnici HUP-ove Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti predstavit će na susretu s novinarima novo vodstvo i najaviti buduće aktivnosti udruge (Restoran Dubravkin put, Dubravkin put 2).

ZAGREB - Zagrebački ugostitelji održat će konferenciju za novinare u povodu najvećeg godišnjeg sastanka zagrebačkih ugostitelja odnosno Foruma zagrebačkih ugostitelja 2013. i Gastro prezentacije koji će se održati 21. studenoga. Na konferenciji će biti riječi o problemima i temama koji muče zagrebačke i hrvatske ugostitelje. (11,00 sati, prostorije Antene Zagreb, Avenija Većeslava Holjevca 29).

ZAGREB - Ukupni desezonirani promet hrvatske industrije u rujnu ove godine smanjen je u odnosu na kolovoz za 1,8 posto, dok kalendarski prilagođeni indeksi pokazuju da je u odnosu na prošlogodišnji rujan porastao za 0,9 posto, prvi su podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku. U prvih devet mjeseci ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine promet u industriji smanjen je 3,9 posto. Na rast prometa u rujnu u odnosu na isti lanjski mjesec utjecao je rast prometa od 7,6 posto na stranom tržištu, dok je na domaćem promet smanjen za 1 posto.

ZAGREB - Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u trećem tromjesečju ove godine iznosila je 2,87 milijardi kuna, što je 17,4 posto manje nego u istom razdoblju 2012. godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Pritom je vrijednost prodaje iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata iznosila 1,67 milijardi kuna i smanjena je za 7,7 posto, dok je vrijednost otkupa od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava bila 1,19 milijardi kuna, što je pad od 28 posto. U strukturi vrijednosti otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u trećem tromjesečju ove godine žitarice imaju udio od 27,7 posto. Slijedi grubo obrađeno drvo s udjelom od 12,2 posto te sirovo kravlje mlijeko s udjelom od 9,7 posto.

dežurne urednice:

prijepodne: Nevenka Brčić

poslijepodne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙