FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo poljoprivrede podržalo projekt "Zelena ideja"

Autor: tper
ZAGREB, 5. studenog 2013. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede dalo je podršku projektu "Zelena ideja" koju je pokrenulo Hrvatsko udruženje agencija za tržišno komuniciranje (HURA) i partneri s ciljem pomaganja lokalnim ekološkim proizvođačima u njihovom nastupu na tržištu.

Marketinške agencije u sklopu HURA-e pružit će besplatnu uslugu kvalitetnim projektima koje stručni žiri ocijeni kao potencijalno uspješne, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Ideja projekta je promoviranje ekoloških proizvoda, kao i njihovih proizvođača, a sve u svrhu širenja svijesti o ekološkoj proizvodnji te povećanja potražnje za ekološkim proizvodima.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina kazao je kako ministarstvo podržava projekt te pozvao certificirane proizvođače ekoloških proizvoda da se prijave na natječaj.

Smatra da je svaka pomoć i podrška poljoprivrednim proizvođačima, a u ovom slučaju proizvođačima ekoloških proizvoda, važna i dobrodošla.

Hrvatska ekološka poljoprivreda ima veliki potencijal, kazao je Jakovina napominjući kako ovakvi projekti mogu pomoći boljem pozicioniranju na tržištu, promoviranju domaće proizvodnje te širenju svijesti o važnosti ekološke poljoprivrede.

Ministarstvo će potporu projektu pružiti kroz slanje poziva na prijavu na natječaj certificiranim ekološkim proizvođačima, promotivne aktivnosti itd.

Iz Ministarstva poljoprivrede navode da je u Hrvatskoj 1.528 subjekata upisano u Upisnik subjekata u ekološkoj proizvodnji, a bilježi se tendencija porasta broja proizvođača i površina pod ekološkom poljoprivredom zahvaljujući potpori države, sufinanciranju stručnog nadzora i certifikacije od strane pojedinih županija, aktivnom sudjelovanju u edukaciji i informiranju poljoprivredne savjetodavne službe te aktivnom radu ekoloških udruga.

Ministarstvo je prepoznalo ekološku poljoprivredu kao bitan poduzetnički koncept koji takve ciljeve može ostvariti i istovremeno biti u suglasju sa zaštitom prirode i okoliša i održanjem biološke raznolikosti.

Akcijski plan razvoja ekološke poljoprivrede označava vrlo važan korak naprijed u potpori nacionalnoj ekološkoj proizvodnji hrane, napominju iz Ministarstva poljoprivrede.

Navode kako je osnovni cilj povećanje udjela površina pod ekološkom poljoprivredom u ukupnim poljoprivrednim površinama u Hrvatskoj do 2016. na 8 posto.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙