FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin razgovarao telefonom s Assadom - Kremlj

Autor: vrad
MOSKVA, 14. studenog 2013. (Hina/AFP) - Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je razgovarao telefonom sa sirijskim kolegom Basharom al-Assadom, priopćio je Kremlj.

Razgovor je upriličen "na prijedlog ruske strane", dodaje Kremlj u priopćenju, istaknuvši da su dvojica predsjednika razgovarala o pripremi međunarodne mirovne konferencije o Siriji, takozvane Ženeve 2, o uništenju sirijskog kemijskog arsenala i o humanitarnom stanju u toj zemlji.

"Vladimir Putin je posebno istaknuo napore koje Rusija zajedno s partnerima ulaže u pripremu međunarodne konferencije Ženeve 2 (i) izrazio je zadovoljstvo što je Bashar al-Assad pristao poslati na konferenciju sirijsko vladino izaslanstvo", ističe Kremlj.

"Izražena je nada da će glavne oporbene skupine zauzeti konstruktivan pristup i da će sudjelovati na konferenciji", dodaje rusko predsjedništvo.

U vezi s uništenjem sirijskog kemijskog arsenala ruski predsjednik je "izrazio zadovoljstvo suradnjom sirijskih vlasti i stručne skupine Organizacije za zabranu kemijskog oružja (OPCW) i UN-a".

Glede humanitarnog stanja "Vladimir Putin je izrazio zabrinutost zbog informacija da ekstremisti sustavno progone kršćane i druge vjerske manjine".

Putin je rekao da se "nada kako će sirijska vlada učiniti sve što je u njezinoj moći da olakša patnje civila i ponovo uspostavi mir među različitim religijama".

"Bashar al-Assad je zahvalio ruskom vrhu za pomoć i za potporu sirijskom narodu", rekao je na kraju Kremlj.

(Hina) xvrad yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙