FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konferencija o Siriji Ženeva 2 ne prije prosinca

Autor: mhaj
MOSKVA , 5. studenog 2013. (Hina/AFP) - Mađunarodna konferencija o Siriji Ženeva 2, čije je održavanje prvobitno bilo predviđeno za studeni, neće se održati prije prosinca, izvijestio je u utorak izvor blizak konferenciji, a prenosi ruska agencija Itar-Tass.

"Konferencija se neće održati prije prosinca", rekao je izvor blizak razgovorima između Rusije, SAD-a i UN-a koji se održavaju u Ženevi iza zatvorenih vrata. Dvojica ruskih zamjenika ministra vanjskih poslova Mihail Bogdanov i Genadij Gatilov predstavljaju Rusiju na pregovorima s posebnim izaslanikom UN-a i Arapske lige za Siriju, Lahdarom Brahimijem i američkom podtajnicom za politička pitanja Wendy Sherman.

Cilj pripremnog sastanka u Ženevi je pokušati ponovno dogovoriti datum održavanja konferencije Ženeva 2, kako bi se pronašlo političko rješenje za sirijski sukob.

Izaslanstva bi trebala raspravljati o sadržaju mirovne konferencije o Siriji te dogovoriti pojedinosti. 23. studenoga, kao datum njezina održavanja spominjali su brojni diplomatski izvori, no nije nikad službeno potvrđen.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙