FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija za održavanje neformalnog sastanka sirijskog režima i oporbe

Autor: mhaj
MOSKVA , 6. studenog 2013. (Hina/AFP) - Rusija je spremna prihvatiti odražavanje neslužbenog sastanka u Moskvi između predstavnika sirijskog režima i oporbe prije mirovne konferencije o Siriji u Ženevi, izjavio je u srijedu zamjenik ruskoga ministra vanjskih poslova Mihail Bogdanov.

"Nudimo neslužbeni kontakt u Moskvi u sklopu priprema konferencije Ženeva 2, koja bi bila važna za stvaranje pozitivnog ozračja, na način da jedni i drugi mogu raspravljati o postojećim problemima", rekao je Bogdanov, a prenosi Interfax. Neke su sirijske oporbene grupe već izvijestile da će doputovati u Moskvu, istaknuo je Bogdanov.

No takve konzultacije između predstavnika režima i oporbe ne moraju nužno završiti dogovorom, dodao je Bogdanov u Ženevi.

Njegova je izjava uslijedila nakon razgovora u Ženevi između posebnog izaslanika UN-a i Arapske lige Lahdara Brahimija s ruskim i američkim predstavnicima koji još uvijek nisu uspjeli dogovoriti fiksan datum održavanja konferencije Ženeva 2. Naime, održavanje konferencije odgođeno je već nekoliko puta, zbog sudionika i ciljeva konferencije, osobito između Rusije i Zapada.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙