FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugostitelji Zagreba na Forumu 21. studenog o gorućim temama

Autor: tmis
ZAGREB, 14. studenog 2013. (Hina) - Na godišnjem Forumu zagrebačkih ugostitelja 21. studenog ove godine raspravljat će se o gorućim temama zagrebačkog i hrvatskog ugostiteljstva, poput stope PDV-a, selektivnim inspekcijskim postupanjima, sve većim troškovima poslovanja i drugom, a održat će se i gastro prezentacija jela i pića prema starim receptima.

Najavljujući forum na današnjoj konferenciji za novinare, predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreba Nenad Šepak istaknuo je da će to biti jedinstveno okupljanje ugostiteljske struke te kako samo u Zagrebu ima više od četiri tisuće aktivnih ugostitelja koje sve itetako 'pritišće' kriza i vrlo teško posluju.

Stoga će zaključci foruma, koji će se održati u zagrebačkom hotelu Esplanade, biti poslani Vladi, resornim ministarstvima i drugim relevantnim institucijama kako bi razumjele sektor i donosile odluke koje neće ugrožavati nego jačati taj sektor.

Jedna od takvih odluka je i stopa PDV-a za ugostiteljstvo, za koju Šepak kaže da treba biti ispod 10 posto, ako se želi povećati konkurentnost, profitabilnost i potrošnja, a ne je povećavati na 13 posto jer će to donijeti više štete nego koristi.

Sudionici foruma raspravljat će i o nizu drugih važnih tema, primjerice zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, obrtu i trgovačkim društvima, ali i obrazovanju, kao i o paušalnom oporezivanju koje ugostitelji smatraju dobrim rješenjem.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙