FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 13. studenog 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija pod vodstvom novog izbornika Nike Kovača otputovala je iz zrakoplovne luke Zagreb na Island gdje je u petak, 15. studenog očekuje prva utakmica dodatnih kvalifikacija za odlazak na svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu. 'Vatreni' su na put krenuli dan ranije kako bi imali više vremena za aklimatizaciju na vremenske prilike koje ih očekuju u Reykjaviku.Hrvatski igrači su na put krenuli prepuni optimizma uvjereni u pozitivan ishod 'akcije Island'

"Sasvim sigurno očekuje nas teška utakmica protiv neugodnog suparnika. Međutim, dobro smo radili, spremni smo i pozitivno razmišljamo," kazao je Josip Šimunić koji nije želio otkriti hoće li igrati i na kojoj poziciji. "Mogu igrati na više pozicija, što god kaže izbornik," dodao je kapetan Dinama.

Jedan od najboljih igrača Seville ove sezone Ivan Rakitić poručio je kako će igrači pružiti svoj maksimum kako bi razveselili navijače već u Reykjaviku."Bilo bi sjajno kada bi postigli pogodak. Sposobni smo već u prvoj utakmici opstvariti pozitivan rezultat," poručio je Rakitić.

ZAGREB - S hrvatskom nogometnom reprezentacijom na put u Reykjavik krenuo je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker. Čelnik HNS-a nada se pozitivnom rezultatu, a ključnim smatra postizanje pogotka.

"Bilo bi super kada bi postigli pogodak u prvoj utakmici u Reykjaviku. To bi nas dovelo u dobru poziciju," kazao je Šuker, te dodao: "Očekujem tešku utakmicu. Prognoza za petak je kiša, pa je teško očekivati neku lijepu utakmicu."

Šuker je pohvalio atmosferu u reprezentaciji i rad izbornika Kovača.

"Atmosfera je odlična, HNS je dobro odradio svoj dio posao u pripremi utakmice, a sada je na igračima da odrade svoj dio posla," poručio je predsjednik HNS-a.

REYKJAVIK - Hrvatsku nogometnu reprezentaciju danas će u Reykjaviku dočekati kiša i temperature oko ništice, uz moguće snježne padaline navečer, a čini se da će slično biti u petak navečer kada se u glavnom gradu Islanda igra prva utakmica dodatnih kvalifikacija za SP 2014. između Islanda i Hrvatske. Domaćini već nekoliko dana posebnim pokrovom štite travnjak stadiona Laugardalsvoell, u koji se preko noći pumpama pušta topli zrak.

"Vrlo sam zadovoljan stanjem travnjaka. Malo me zabrinjava samo činjenica da će u četvrtak navečer na stadionu trenirati hrvatska reprezentacija, a prognoza je jaka kiša i vrlo jak vjetar, što sigurno neće biti dobro za travnjak", kazao je direktor stadiona Johann Kristinsson. Prema pravilima FIFA-e organizator je dužan gostujućoj reprezentaciji omogućiti dan prije susreta trening na stadionu na kojem se igra utakmica.

U izjavi za islandski list Frettalad predsjednik Islandskog nogometnog saveza Thore Shelly kazao je kako je više nervozan zbog vremena nego utakmice u petak.

"Svi pozorno pratimo prognozu koja se doista radikalno mijenja iz sata u sat. Nadam se da će u petak travnjak sve izdržati i da se utakmica neće igrati u ekstremnim uvjetima", kazao je Shelly.

ZAGREB - Košarkaši Cibone izgubili su u 5. kolu skupine A Eurokupa izgubili od talijanskog Cantua sa 79-86 (16-30, 26-18, 18-22, 19-16). Cibona je posljednja na ljestvici s pet poraza, dok je Cantu vodeći s pet pobjeda. Matthew Janning sa 18 i Andrija Žižić sa 16 koševa bili su najbolji kod Cibone, a Pietro Aradori sa 20 i Michael Jenkins sa 15 poena kod Cantua. Bio je ovo već 28. uzastopni poraz Cibone u natjeanjima po skupinama u europskim kupovima. Novu priliku za prekid ovog neugodnog niza "vukovi" će imati za tjedan dana u francuskom Le Mansu.

NIŽNJEKAMSK - Hokejaši Medveščaka u prvoj su utakmici nakon devetodnevne stanke u KHL-u na gostovanju kod Neftehimika u Nižnjekamsku izgubili sa 2-3 (0-1, 2-1, 0-0; 0-0, 0-1) nakon izvođenja kaznenih udaraca, što im je donijelo jedan bod. Neftehimik je dva puta vodio golovima Jana Kolara (8:29) i Denisa Tolpeka (23:05), a Medveščak je dostizao zaostatak preko Billa Thomasa (20:20) i Hugha Jessimana (30:14). Prilikom izvođenja kaznenih udaraca niti jedan igrač Medveščaka nije bio uspješan, dok je Petr Koukal svladao Marka Dekanicha i donio drugi bod domaćem sastavu. Medveščak nakon 25 odigranih susreta ima 38 bodova, te zauzima šesto mjesto u Zapadnoj konferenciji. Za dva dana Medveščak će gostovati kod Salavata Julajeva u Ufi.

ZAGREB - Trojica hrvatskih rukometaša Domagoj Duvnjak, Igor Vori i Ivan Ćupić nominirani su za najboljeg rukometaša svijeta 2013. prema izboru 11 rukometnih stručnjaka iz cijelog svijeta te čitatelja, a u organizaciji uglednog rukometnog web portala Handball-Planet.com. Jedanaest rukometnih stručnjaka iz Njemačke, Francuske, Španjolske, Srbije, Irske, Argentine, Mađarske, Poljske, Danske, Slovenije i Makedonije iznijeli su danas nominacije. Nominirana su po tri igrača po određenim pozicijama, a među njima su i tri hrvatska rukometaša. Domagoj Duvnjak je nominiran za najboljeg rukometaš na poziciji srednjeg vanjskog, Ivan Čupić za najbolje desno krilo, a Igor Vori za najboljeg pivota. Duvnjak igra u HSV-u, Čupić za poljski Vive Targi Kielce, a Vori u PSG-u. Najbolji rukometaš svijeta bit će proglašen 2. prosinca, a osim rukometnih stručnjaka kao 12. član žirija o tome će odlučivati i čitatelji.

AMMAN - Nogometaši Urugvaja praktički su ostvarili plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. nakon što su u prvoj utakmici interkontinentalnog baraža slavili na gostovanju u Ammanu kod Jordana s čak 5-0. Veliki favorit Urugvaj već je u prvoj utakmici, i prije uzvrata u srijedu u Južnoj Americi, osigurao ukupnu pobjedu nadigravši Jordan, koji je po prvi puta u povijesti razigravao za plasman na SP. U prvom poluvremenu pogotke su za Urugvajce dali Maxi Perreira (22) i Cristian Stuani (42), a u drugom Nicolas Lodeiro (72), Cristian Rodriguez (75) i Edinson Cavani (90+2). Prolaskom Urugvaja Južna Amerika će imati čak šest reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

MUENCHEN - Aktualni europski i njemački nogometni prvak Bayern iz Muenchena objavio je kako je u sezoni 2012/13. ostvario rekordne financijske prihode u svojoj 113-godišnjoj povijesti. Uspjehe na travnjaku, Bayern je prošle sezone osvojio sve što je mogao, Ligu prvaka, te prvenstvo i Kup u Njemačkoj, pratili su i uspjesi izvan njega. Bavarski je velikan zaradio 393 milijuna eura, što je 61 više no u sezoni 2011/12, a nakon što se odbiju izdaci ostalo mu je 82.2 milijuna eura čiste dobiti. Prošle je godine dobit Bayerna bila 57.4 milijuna eura.

CHENNAI - Četvrta partija dvoboja za naslov svjetskog šahovskog prvaka u Chennaiju između Indijca Viswanathana Ananda i njegovog izazivača Norvežanina Magnusa Carlsena završena je podjelom boda u 64. potezu, pa je rezultat i dalje neodlučen 2-2. U Berlinskoj varijanti Španjolske obrane odlično pripremljeni Carlsen brzo je izjednačio igru, a Anand je sumnjivom žrtvom pješaka pokušao loviti u mutnom. Iako Norvežanin nije iskoristio sve mogućnosti koje mu je nudila pozicija, dugo je održavao prednost i nakon uzbudljive borbe u topovskoj završnici Anand je uspio spasiti remi.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙