FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Balažič: iz gubitka do kraja godine u suradnji s bankama-vjerovnicama

Autor: lfia
LJUBLJANA, 13. studenog 2013.(Hina) - Direktor Mercatora Toni Balažič izjavio je u četvrtak da bi taj trgovački lanac do kraja godine mogao isplivati iz gubitka.

"Smanjivanje gubitka mora se nastaviti i očekujem da ćemo do kraja godine uspjeti izaći iz crvenog", rekao je Balažič na konferenciji za novinare u Ljubljani predstavljajući rezultate poslovanja s krajem trećeg kvartala, dodavši da će to najviše ovisiti o restrukturiranju Mercatorova duga.

Mercator se nedavno sa šest velikih banaka-vjerovnica načelno dogovorio o dugoročnom restrukturiranju duga, što bi bio prvi važan korak u stabilizaciji Mercatora do kraja ove godine, rekao je Balažič.

Do kraja rujna Mercator je smanjio svoj neto financijski dug za 2,7 posto u odnosu na kraj prošle godine - na 994,3 milijuna eura.

U devet mjeseci ove godine Mercator je zabilježio gubitak od 17,6 milijuna eura, ali je on manji nego u prethodna dva kvartala. Prihodi od prodaje smanjeni su za 3,6 posto u odnosu na prva tri kvartala 2012. godine, najviše u Hrvatskoj i Sloveniji.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙