FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskoro kreće besplatna "Mala škola pčelarstva"

Autor: mbuj
ZAGREB, 13. studenog 2013. (Hina) - Pčelarsko društvo Zagreb pod pokroviteljstvom zagrebačkog Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo ove godine po peti put organizira besplatnu "Malu školu pčelarstva", koja će se od 15. do 21. studenog održavati u prostorijama Tribina grada Zagreba.

Ovogodišnji program "Male škole pčelarstva" sastojat će se od besplatnih seminara o životu pčela, košnicama, rojenju i razrojavanju pčelinjih zajednica, dobivanju pčelinjih proizvoda i njihovom značaju za ljudsko zdravlje, te od praktičnih radova na pčelinjaku.

Idejni začetnik "Male škole pčelarstva" Nenad Strižak dugogodišnji je predsjednik Pčelarskog društva Zagreb. Strižak je prije četiri godine pokrenuo pčelarsku školu u kojoj se polaznici teoretski i praktično upoznaju s pčelarstvom i najvažnijim oprašivačima na svijetu – pčelama.

Organizatori su zadovoljni dosadašnjim odazivom polaznika, od kojih su se mnogi toliko zainteresirali za pčelarstvo da su se učlanili u Pčelarsko društvo.

Lani je više od 300 građana polazilo predavanja, od kojih se većina potom počela aktivno baviti pčelarstvom. Žena polaznica bilo je 20 posto, što je veliki pomak u odnosu na prijašnje godine.

Najstariji polaznik prošle je godine imao 82 godine, a najmlađi 19. Sve je više mladih zainteresirano za pčelarstvo, pa je tako prošle godine školu pohađalo više od 16 posto osoba mlađih od 35 godina, ističu u Pčelarskom društvu.

Svi zainteresirani za besplatnu "Malu školu pčelarstva" mogu se predbilježiti putem e-maila: info@pdz.hr ili izravno doći na predavanja u prostorije Tribina grada Zagreba 15., 18., 19. i 21. studenoga u 17 sati.

(Hina) xbma ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙