FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fond financira obnovu zgrade srednje škole u Koprivnici

Autor: mbuj
ZAGREB/KOPRIVNICA, 18. listopada 2013. (Hina) - U cilju smanjenja potrošnje toplinske energije Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Koprivničko-križevačka županija potpisali su ugovor o zajedničkom financiranju rekonstrukcije zgrade srednje škole u Koprivnici vrijedan 2,7 milijuna kuna, od kojih Fond sufinancira 40 posto, odnosno oko 1,1 milijun kuna.

Radovi su počeli, te će pola zgrade škole biti obnovljeno u ovoj, a polovica u sljedećoj godini, priopćeno je danas iz Fonda.

U sklopu rekonstrukcije zamijenit će se postojeća stolarija energetski učinkovitijom, poboljšati termoizolacija krova te povećati energetska svojstva objekta povećanjem toplinske izolacije vanjske ovojnice zgrade. Na taj način građevina koja je do sada bila u energetskom G razredu i godišnje trošila 425,70 kWh/m2 nakon građevinskih zahvata ući će u energetski B razred s potrošnjom od 53,82 kWh/m2, što znači poboljšanje energetskih svojstava zgrade za čak pet energetskih razreda. Trošak grijanja biti će u prosjeku manji za 55 do 60 posto, što je, s obzirom da škola u zimskom razdoblju plaća mjesečno oko 300 tisuća kuna za plin i velika financijska ušteda.

Akcijski plan za energetsku učinkovitost, niz direktiva i poticajnih mehanizama koji uključuje i sufinanciranje projekata održive gradnje koje potiče Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te obavezna energetska certifikacija zgrada zasigurno će pridonijeti smanjenju ukupne potrošnje energije na nacionalnoj razini, čime se direktno utječe na ugodniji i kvalitetniji boravak u objektima, duži životni vijek zgrade, te doprinosi zaštiti okoliša, ističe u priopćenju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

(Hina) xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙