FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 2. studenog 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB - U derbi-utakmici 15. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama kao gosti pobijedili Lokomotivu sa 3-0 i preuzeli vodstvo na ljestvici."Modri" su lako došli do pobjede zahvaljujući pogocima Brozovića (37-11m), Antolića (69) i Rukavine (88). U Puli su nogometaši Istre 1961 i Osijeka odigrali 1-1, pa Osječani više nisu posljednja momčad lige. Gosti su poveli preko Barišića (9), a za Puljane je izjednačio Ilić (76). Osijek je s osmim bodom preskočio Hrvatski dragovoljac, koji u ponedjeljak dočekuje Zadar. Dinamo vodi sa tri boda više od Hajduka, koji ima utakmicu manje. U nedjelju igraju Slaven Belupo - Hajduk, te Split - Rijeka, a u ponedjeljak Hrvatski dragovoljac - Zadar.

OSLO/ZAGREB - Hrvatski rukometaši poraženi su u susretu 2. kola pripremnog Bring kupa u Oslu od europskih prvaka Danaca sa 28-29 (14-14). Izabranici Slavka Goluže ubilježili su prvi poraz na turniru, nakon što su u petak slavili protiv domaćina Norveške sa 28-26. Kod Hrvatske su najbolji strijelci bili Domagoj Duvnjak i Ivan Ćupić sa po pet zgoditaka. Bring kup je najjači turnir za rukometaše uoči Europskoga prvenstva koje se održava sredinom siječnja u Danskoj, a Hrvatskoj je u nedjelju u zadnjem kolu protivnik olimpijski pobjednik Francuska, koja je danas pobijedila Norvešku 32-29.

BERLIN - U 11. kolu Bundeslige Bayern je u gostima pobijedio Hoffenheim sa 2-1, a hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić ponovno se upisao u strijelce. Hoffenheim je poveo u 34. minuti golom Niklasa Suelea, a već u 40. izjednačio je Mandžukić. Ribery je izveo slobodan udarac, lopta je pogodila Mandžukića, promijenila smjer i završila u mreži. Pobjedu Bayernu donio je Thomas Mueller u 75. minuti. U prošlom kolu Mandžukić je postigao dva gola za pobjedu protiv Herthe 3-2, a sa ukupno osam pogodaka je na drugom mjestu najboljih strijelaca njemačkog prvenstva. Gol više ima Robert Lewandowski iz Borussije Dortmund. Hamburger je kod kuće izgubio od Borussije Monchengladbach sa 0-2. Milan Badelj je za HSV odigrao cijeli susret, a Ivo Iličević ušao je u igru u 73. minuti. U posljednjoj utakmici subotnjeg programa Eintracht Frankfurt je kod kuće izgubio od Wolfsburga 1-2. Za Wolfsburg su od prve minute igrala oba hrvatska reprezentativca, Ivica Olić i Ivan Perišić. Olić je zamijenjen na pred sam kraj susreta, a Perišić je odigrao cijeku utakmicu. Na ljestvici vodi Bayern sa 29 bodova, slijedi Borussia Dortmund sa 28, te Bayer Leverkusen sa 25.

LONDON - U derbiju 10. kola Engleske lige Arsenal je na svom Emiratesu svladao Liverpool s 2-0. Derbi prve i druge momčadi lige pripao je u potpunosti Arsenalu, koji je do velike pobjede došao pogocima Santi Cazorle (19) i prekrasnim šutem Aarona Ramseya (59). Deseto kolo obilježile su visoke pobjede Manchester Citya i Manchester Uniteda, poraz Chelseaja, te bizaran pogodak vratara Stokea Asmira Begovića. Begović je postigao je bizaran zgoditak nakon samo 14 sekundi igre u dvoboju Stokea i Southamptona. Reprezentativni vratar BiH na samom je početku utakmice snažno je ispucao loptu iz svog kaznenog prostora, a ona je prevarila gostujućeg vratara Artura Boruca. Inače, susret je završio 1-1, a Dejan Lovren je odigrao svih 90 minuta za goste. Arsenal sada ima 25 bodova, Chelsea i Liverpool po 20, a Manchester City , Southampton i Tottenham po 19.

BEOGRAD - U 11. kolu prvenstva Srbije nogometaši Crvene zvezde su u subotu na Marakani pobijedili Partizan sa 1-0 u 145. vječitom derbiju, ali utakmicu su obilježili brojni navijački izgredi. Nekoliko sati prije utakmice navijači Crvene zvezde priredili su "zasjedu" fanovima Partizana, a u tučnjavi je ozlijeđeno više osoba. U tučnjavi su korištene drvene palice, metalne šipke i kamenje. Potom, sat i pol prije derbija na teren Marakane spustili su padobranci u dresovima Zvezde, a navijači Partizana uletjeli su na travnjak pokušavajući istući padobrance, ali ih je policija uspjela spasiti. Pola sata prije utakmice sukobile su se dvije frakcije navijača Partizana, pripadnici "Zabranjenih" i "Alkatraza". Zbog raznih navijačkih ispada utakmica je tri puta prekidana, s tim da je u 53. minuti prekinuta na deset minuta jer su navijači Partizana na više mjesta zapalili vatru na tribinama. Utakmicu je odlučio autogol braniča Partizana Milana Obradovića u 18. minuti, a Zvezda je pobjedom preuzela drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici i sada zaostaje samo bod za vodećim Partizanom.

PARIZ - U finalu ATP masters 1000 turnira u Bercyu igrat će Srbin Novak Đoković i Španjolac David Ferrer. Ferrer je branitelj naslova u Parizu, no ipak je napravio senzaciju jer je pobijedio Nadala u dva seta sa 6-3, 7-5. Nadalu je to tek šesti poraz ove godine, a protiv Ferrera je slavio u čak 20 mečeva i doživio tek pet poraza, zadnji puta na Australian Openu prije dvije godine. Đoković je u prvom polufinalu s 4-6, 6-3, 6-2 slavio protiv Rogera Federera.

CAGLIARI - Talijanske tenisačice povele su sa 2-0 nakon prvoga dana finala Fed Cupa u Cagliariju protiv Rusije, te ih još jedna pobjeda dijeli od četvrtoga naslova u povijesti. Talijanke su opravdale ulogu favoritkinja protiv oslabljene Rusije. Prvo je Roberta Vinci teškom mukom sa 5-7, 7-5, 8-6 slavila protiv Aleksandre Panove, da bi drugi bod lako donijela sedma tenisačica svijeta Sara Errani protiv 236. na WTA listi Irine Kromačave, pobijedivši 6-1, 6-4.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙