FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: Gradsko vijeće prihvatio smanjenje proračuna

Autor: hsup
RIJEKA, 7. studenog 2013. (Hina) - Riječko Gradsko vijeće prihvatilo je danas izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna kojima je smanjen za 32,9 milijuna kuna, ili 3,9 posto.

Za izmjene i dopune proračuna, koji je sada 801,6 milijuna kuna, glasovalo je 18 vijećnika, a 13 ih je bilo protiv.

Gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da su korigirani planirani prihodi zbog dosadašnjeg ostvarivanja i usklađivanja financijskih sredstava za projekte planirane do kraja godine.

Rebalansom je smanjen prihod poslovanja za 12,1 milijun kuna, smanjeni su prihodi od prodaje nefinancijske imovine za 13,1 milijun kuna i primitci od financijske imovine i zaduživanja za 7,5 milijuna kuna.

Oporbeni vijećnici isticali su u raspravi da se znatniji pomaci u ostvarivanju prihoda ne mogu očekivati i da je investicijsko ozračje u Rijeci loše te sve više mladih odlazi iz Rijeke, a proračun se smanjuje prema 700 milijuna kuna, kada će biti teško ispunjavati obveze.

Na kritiku Hrvoja Burića (HDZ) u vezi s troškovima gradonačelnika Obersnel je odgovorio da osobno vozi jedan od najjeftnijih automobila u Gradskoj upravI, za razliku od gradonačelnika Crikvenice, Novog Vinodolskog ili Vinkovaca i Burićevih stranačkih kolega. Burić mu je na to odgovorio kako je zaboravio sisačko-moslavačku županicu i njezin automobil.

U nastavku sve burnije rasprave Burić je među ostalim predsjednici Gradskog vijeća Dorotei Pešić-Bukovac (IDS) rekao: „Vi ste plavuša pa ne razumijete sarkazam“, na što su vijećnici glasno negodovali.

Tea Čaljkušić-Mance (HDZ) upozorila je da se novac od povećane naplate poreza ne troši za razvojne projekte i da za EU projekte treba pripremiti trećinu vlastitog novca, kojeg sada nema, te je ocijenila da je gradski novac potrošen na negdašnji Titov brod "Galeb" zapravo bačen.

Obersnel je podsjetio da je "Galeb" zaštićen kao kulturno dobro te da je taj dokument potpisao bivši ministar kulture Božo Biškupić.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙