FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel: projekt novog stadiona je u oblacima

Autor: hsup
RIJEKA, 7. studenog 2013. (Hina) - Grad Rijeka, koji je vlasnik nogometnog stadiona na Kantridi, neće biti smetnja izgradnji novog stadiona, sve ostalo je na NK Rijeci, kazao je danas riječki gradonačelnik Vojko Obersnel naglasivši da i dalje stoji pri tome da je projekt novog stadiona u oblacima, sve dok se ne napravi idejno rješenje, glavni projekt i potvrdi način financiranja.

Odgovarajući na vijećničko pitanje na aktualnom satu Gradskog vijeća, Obersnel je ocijenio da ono što je nedavno predstavljeno u medijima nije projekt, nego projektno rješenje ili prijedlog, odnosno "lijepi crteži i želje", koji su daleko od pravoga projekta.

Dodao je da je u stalnom kontaktu s NK Rijekom i da se radi na modelu izgradnje novog stadiona.

Komentirajući kaznu zbog neprikladne ikonografije na utakmici protiv Betisa, koju je NK Rijeci odredila UEFA, Obersnel je rekao da je iznenađen i da ne vidi razloga za takav stav. Dodao je da je riječ o obilježjima koja su službena obilježja klubova koji se takmiče u okviru UEFA-e i javno se prodaju te da smatra da je „na utakmnicama diljem Europe bilo kudikamo opasnijih obilježja i poruka.“

Na upit o prijedlogu novog zakona o regionalnom razvoju i novih pet planskih područja, Obersnel je odgovorio da eventualna uspostava planskih područja neće umanjiti postojanje i značaj regionalne samouprave. Radi se o zajedničkom planiranju u vezi s kohezijskim fondovima EU, jer su projekti sa širim obuhvatom bolje prihvaćeni, rekao je dodavši da osobno može prihvatiti takav, ali mogućnost drugačijeg prijedloga.

U nastavku je Obersnel kazao da se priprema ugovor o nastavku aktivnosti na izgradnji nove bolnice na Sušaku između Ministarstva zdravlja, riječke bolnice, Grada Rijeke i Centra za praćenje energetike i investicija. Ministarstvo i centar preuzeli bi obvezu izgradnje modelom javno-privatnog partnerstva (JPP), a gradska uprava bi prepustila zemljište i izgradila energanu.

Od koncesijskog ugovora s Tržnicama d.o.o. gradska uprava ostvaruje prihode od kojih je obnovljena glavna tržnica, a uskoro će biti i ona na Brajdi, pojasnio je.

Gradska uprava će, putem prava građenja, omogućiti uvjete za gradnju objekta i helidroma HGSS-a, a za 2000 groblja koja se smatraju napuštenima, pokreće se utvrđivanje vlasništva, pa bi, ako se vlasnici ne pronađu, jedno od rješenja bila prodaja, uz suglasnost konzervatora.

Na iskazanu sumnju u vezi s angažiranjem tvrtke koja je na talijanski prevela tekstove na portalu riječke Turističke zajednice, Obersnel je odgovorio kako je siguran da je odabrana tvrtka registrirana za tu djelatnost i da ne zna nikoga u Gradskom vijeću tko ima takvu tvrtku.

Regata Fiumanka koristila je sponzorski paket ACI-ja za korištenje brodova za Europsku medijsku regatu, a ugovor kojim se omogućava izgradnja turističkog kompleksa na Preluci nije štetan nego koristan, rekao je Obersnel.

(Hina) xhsup ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙