FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 27. listopada

Autor: mcur
ZAGREB, 27. listopada 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za nedjelju, 27. listopada:

SPLIT/RIJEKA - Organizacije SDP-a gradova Splita i Rijeke te Primorsko-goranske županije birat će predsjednike. SPLIT: kandidati za dužnost predsjednika splitskog gradskog odbora SDP-a su aktualni gradonačelnik Ivo Baldasar i Marijan Mudrinić. Biralište u sjedištu splitskog SDP-a bit će otvoreno od 8 do 19 sati, a pravo glasa ima oko 1000 članova SDP-a u Splitu, doznaje se u stranačkoj gradskoj izbornoj komisiji. Rezultati izbora za novog predsjednika splitskog SDP-a očekuju se oko 20 sati. RIJEKA: kandidati za predsjednika riječkog SDP-a su Vojko Obersnel i Hrvoje Štefan, a jedini kandidat za predsjednika županijske organizacije je Zlatko Komadina. Rezultati tih izbora bit će objavljeni u stranačkim prostorijama poslije 20 sati (Adamićeva 4).

ZAGREB - Hina će objaviti tekst pod naslovom: "LGBT zajednica: Umjesto zakona o životnom partnerstvu ta pitanja riješiti kroz Obiteljski zakon". Prijedlog zakona o životnom partnerstvu, izjednačava djelomično istospolne parove s bračnom zajednicom, no taj prijedlog ne zadovoljava LGBT zajednicu koja smatra da su se ta pitanja trebala rješavati kroz Obiteljski zakon kao ni inicijativu "U ime obitelji" kojoj smeta da se njime "de facto izjednačuju prava koja proizlaze iz braka s pravima homoseksualnog para". Glavna razlika između istospolnih i bračnih zajednica odnosi se, prema nacrtu zakona koji bi se uskoro trebao naći u javnoj raspravi, na položaj djece s obzirom da nije predviđena mogućnost posvajanja za životne partnere.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne/poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne/navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbdj yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙